Vrah z Amazonu: Todd Kohlhepp hodnotil na internetu vražedné nástroje, poslední oběť držel na řetězu jako psa

Todd Kohlhepp
Zdroj: Profimedia

Na počátku listopadu roku 2016 čekalo na policisty nepříjemné překvapení, když vstoupili na pozemek úspěšného realitního makléře z Jižní Karolíny Todda Kohlheppa. V kontejneru na zahradě našli řetězem připoutanou třicetiletou Kalu Brown, která před dvěma měsíci zmizela spolu se svým přítelem Charliem Carverem. Co se stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 03. 2023 16:00

Kohlhepp si Kalu a Charlieho původně zavolal, aby mu na domě udělali nějaké práce. Žena však skončila přivázaná jako pes a její přítel byl zastřelen. Ihned poté začal Kalu pravidelně znásilňovat. Vyšetřovatelé však zjistili ještě jednu věc, a to že vrah měl velikou zálibu v psaní recenzí na portál Amazon.

Únos a chladnokrevná vražda

Kala Brown a její partner Charlie Carver měli poslední srpnový den roku 2016 na pozemku Todda Kohlheppa posekat trávu a zastřihnout porost. Nebylo to poprvé, co u něho pracovali. Kala od jeho realitní kanceláře získala již několik zakázek. Neměla tak důvod být podezřívavá. Tentokrát to ale bylo bohužel jiné.

Když dorazili k jeho domu, zamířili rovnou do garáže pro nůžky na živý plot. Jakmile však vyšli ven, stál před nimi Todd a v ruce držel zbraň. Bez zaváhání vypálil do Charlieho hrudi tři rány. Poté popadl Kalu, dotáhl ji do domu, kde ji na podlaze svázal. Další dva měsíce ji držel připoutanou v přepravním kontejneru. Ven ji vytáhl jen když ji chtěl znásilnit. Jednou ji však ukázal na zahradě tři hroby. "Pokud se pokusíš utéct, skončíš v jednom z nich," varoval ji. Samozřejmě ho poslechla. Čas si krátila knihami a sledováním dvd, které jí tam Todd nechal. Spala na dvou psích pelíšcích a živila se krekry a arašídovým máslem.

Pátrání po zmizelém páru a šokující záchrana

Jako první upozornila na to, že se s nimi mohlo něco stát Charlieho matka. Poslala mu několik zpráv, na které neodpověděl. Věděla, že pracuje na dvanáctihodinové směny a pak spí, ale přeci jen to již bylo dlouho. Jako druhá se pak ozvala Kalaina kamarádka. Navíc se na jejich profilech začaly objevovat statusy, že se vzali, koupili si dům a žijí šťastně. Proč by tedy s nikým nekomunikovali?

Policie objevila první pořádnou stopu až když se podívala do Kalainých facebookových zpráv. Z nich zjistila, že před zmizením byla v domě realitního makléře. Odtud byl navíc vystopován poslední signál z jejího mobilního telefonu. To jim bohatě stačilo k tomu, aby získali povolení k domovní prohlídce. Po vstupu na zahradu uslyšeli, jak se ze vnitřku velkého kontejneru ozývá bouchání. Po jeho otevření uviděli Kalu spoutanou řetězy okolo krku a kotníků znemožňující jí útěk.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený CRAZY VIDEOS (@craziest.media)

Pravda o Toddu Kohlheppovi

Během Kalaina nedobrovolného pobytu v kontejneru se jí Todd svěřil s tím, že je ve skutečnosti sériový vrah. Dopodrobna jí vylíčil všechny své zločiny. Údajně měl zabít až 100 lidí. Během následného vyšetřování policisté zjistili, že opravdu nelhal. Zda skutečně usmrtil tak velký počet osob nebylo jisté, spojili ho však s nejméně se šesti vraždami.

Nejznepokojivější část Toddova počínání byla ovšem spojena s portálem Amazon. Všechny nástroje, které tam zakoupil a sám použil k vraždění, pečlivě ohodnotil. Proto se mu začalo přezdívat vrah z Amazonu. U soudu se Kohlhepp přiznal k sedmi vraždám, dvěma únosům a jednomu sexuálnímu napadení. Za to byl odsouzen k sedmi po sobě jdoucím doživotním trestům. Kala pro něj po osvobození měla jediný vzkaz: "Snažil se mě zlomit, ale nevyhrál. Nemohl zničit to, kým jsem... Vyhrála jsem."

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Todd Kohlhepp

Allthatsinteresting.com: Kala Brown's Captor Locked Her Inside A Shipping Container - Then Posted Amazon Reviews About The Locks He Used

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články