Smrt ve stylu hororu Vřískot: Dva školáci toužili zabíjet jako slavný filmový vrah, obětí se stala jejich kamarádka

Oběť slavného filmu Vřískot: Dva školáci v maskách ubodali kamarádku
Zdroj: Wikimedia Commons/Martin1009, CC BY-SA 3.0

Tvůrce série kultovních hororů Vřískot jistě nenapadlo, že jednou budou doslova inspirovat dva šestnáctileté vrahy, jejichž cílem se stane stejně stará kamarádka. Proč se ale Brian Draper a Torey Adamcik vůbec rozhodli spáchat takto ohavný čin?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 03. 2023 16:00

Policie naštěstí oba šílené vrahy dopadla včas. Jejich "seznam smrti" totiž neobsahoval jen jedno jméno. Usvědčilo je video, kde se nahráli před vraždou a byla na něm i jejich oběť. Jaký je příběh tohoto zlověstného spiknutí?

Fanoušci hororu Vřískot

Brian Draper a Torey Adamcik se seznámili na střední škole Pocatello a díky společnému nadšení z filmu Vřískot se z nich záhy stali velmi dobří přátelé. V září roku 2006 se rozhodli natočit vlastní film. Byl by to remake známé vyvražďovačky, kde by však netekla umělá krev, ale skutečná. Za tímto účelem byl vytvořen seznam smrti sestavený z nedobrovolných účastníků natáčení, přičemž na prvním místě byla Cassie Jo Stoddart.

Brzy vznikla první nahrávka, na které se oba budoucí vrazi připravovali na svůj čin. „Našli jsme svou první oběť. Je to smutné, protože jde o naši kamarádku. Ale víte co? Každý musí přinášet nějaké oběti. A tou první bude Cassie a její přátelé," řekl Draper. Věděli, že další den bude dívka hlídat dům svého strýce a tety. Chtěli zabít ji i kohokoli dalšího, kdo by se tam objevil. Draper plánoval zavraždit jednoho po druhém, Adamcik však trval na na tom, že chce, pokud možno, jatka.

Vražda Cassie Jo Stoddart

V den vraždy (22. září 2006) pozvala Cassie do domu strýce a tety svého přítele Matta Beckhama. To ale nebyl jediný host tohoto večera. Pozváni byli i Adamcik a Draper, což jim přišlo nesmírně vhod. Po nějaké době se ale chlapci zvedli k odchodu se slovy, že půjdou raději do kina. Než odešli, jeden z nich otevřel dveře do sklepa.

Poté si zašli pro tmavé oblečení, bílé masky a nože. Pak vplížili se do sklepa. Dívku s chlapcem se snažili nalákat dolů hlasitými zvuky. Jenomže to nešlo dle jejich plánu. Beckham chtěl se svou přítelkyní zůstat přes noc, jeho matka to ale nedovolila a o půl jedenácté si pro něho přijela. Jakmile Cassie osaměla, vyběhli vrazi ze svého úkrytu a zasadili jí třicet bodných ran. Než utekli, stihl Draper do kamery říct, že jí vrazil nůž do krku a sledoval její bezvládné tělo. „Je to tak, je nadobro mrtvá..." dodal.

Konec mladých vrahů

Brian s Toreyem byli o pár dní později vyslýcháni policisty, jelikož je Cassiin přítel informoval o tom, že byli jedni z posledních lidí, kteří ji viděli živou. Draper se držel verze, že šli do kina. Za nic na světě si však "nemohl vzpomenout" na děj filmu, který měli údajně vidět. Adamcik měl bohužel tentýž výpadek.

Jako první se zlomil Draper. Prý to měl být vtip. Překvapilo ho, že jeho kamarád začal do dívky skutečně bodat. Následně zavedl policii do Black Rock Canyon, kde se zbavili oblečení, masek, zbraní a videokamery. Sice se nahrávky pokusili spálit, kriminalistům se ale přesto podařilo získat jejich obsah. Oběma bylo méně než osmnáct, ale i tak byli souzeni jako dospělí. Nikdo jim nevěřil, že chtěli jen natočit horor. Dostali doživotí. Naštěstí. Na seznamu smrti tak zůstalo odškrtnuto pouze jedno jméno...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Cassie Jo Stoddart

Allthatsinteresting.com: The Chilling Crimes Of The Scream Killers, The 16-Year-Old Boys Who Murdered Their High School Classmate

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články