Nemilosrdný Zachary Davis: Hlas mrtvého otce mu prý přikázal vyvraždit celou rodinu

Patnáctiletý vrah: Zachary Davis umlátil maminku perlíkem, prý mu to přikázal mrtvý táta
Zdroj: Unsplash

Zachary Davis se nikdy nepřenesl přes to, že mu v dětství zemřel tatínek. A když 10. srpna 2012 zavraždil vlastní maminku perlíkem a podpálil rodinný domek, prý to k tomu navedl hlas mrtvého otce...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 01. 2023 16:00

O Zacharym Davisovi si šeptali i soudci, zda je skutečně tak narušený, nebo představuje zlo v té nejčistší formě. Posuďte sami, až si přečtete o tom, jaký život vedl před vraždou, která patří mezi nejhorší v historii.

Smrt milovaného člověka

Zachary byl již od narození spíše tišší chlapec. Nejvíce visel na otci Chrisovi, který však v roce 2007 zemřel na amyotrofickou latelární sklerózu. Ta je považována za jednu z nejhorších a nejzákeřnějších nemocí na světě. Smrt v chlapci vyvolala veliké duševní trauma, kvůli kterému skončil v péči psychiatra. Ti tvrdili, že právě tehdy se u něho, vlivem okolností, rozvinula duševní choroba.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený true crime stories (@thecreepydutch)

Tvrdil, že slyší hlasy (včetně svého otce). Diagnóza zněla schizofrenie a depresivní porucha. Z již tak uzavřeného chlapce se stal absolutní samotář. Ač lékaři tvrdili, že po úmrtí blízkého člověka je u tak mladé osoby zcela normální deprese, nedokázali již vysvětlit, proč Zach prošel zármutkem a otupělostí, ale k uzdravení se nikdy nedostal. Možná to bylo proto, že jeho matka terapii předčasně přerušila. Raději se s ním a bratrem přestěhovala do Sumneru v Tennessee, aby začali nový život.

Vražda matky

Zacharyho matka Melanie dělala vše pro to, aby manželovu smrt překonala. Pracovala jako asistentka a trénovala na triatlon. Mladík ale měl svůj temný svět. Tam se mu nikdo nesmál. Všude jinde byl za vyvrhele. Často si monotónně šeptal, každý den nosil stejnou mikinu a v telefonu měl aplikace o sériových vrazích a mučících nástrojích. Jeho oblíbenou knihou byla Misery od Stephena Kinga a kratochvílí násilné videohry.

Zatím ale nedával svou násilnou povahu najevo. A to až do noci 10. srpna 2012. Ten večer šel i s matkou a bratrem Joshem do kina. Když se vrátili, sbalil si několik věcí do batohu, včetně sešitů ze školy, oblečení, zubního kartáčku, rukavic, lyžařské masky a kladiva. Zdálo by se, že se chystá utéct z domu. Jenomže on měl v plánu něco jiného.

Když Melanie okolo deváté večer usnula, vplížil se Zachary do jejího pokoje a dvacetkrát ji udeřil perlíkem. Poté dům pomocí whisky a benzínu podpálil. Myslel si, že Josh uhoří v plamenech, jenomže ho probudil detektor kouře. Okamžitě se vydal do matčiny ložnice, tam však jen našel její zakrvácenou mrtvolu.

Mladý vrah před soudem

Jakmile policisté Zacha dopadli, pouze jim řekl, že u toho nic necítil. Během výslechu uvedl, že mu hlas otce přikázal, aby vyvraždil svou rodinu. Když se ho vyšetřovatel zeptal, zda by svůj čin přehodnotil, kdyby mohl vrátit čas, odpověděl jen, že by i Joshe ubil perlíkem. Po celou dobu neprojevil sebemenší lítost. Ani nad fotografiemi mrtvé Melanie.

Smál se i tomu, když si vzpomněl, že mlácení perlíkem do zakrvácené hlavy vydávalo "mlaskavý" zvuk. Na otázku, proč ji udeřil tolikrát, mrazivě odvětil, že to bylo pro jistotu. Nechtěl riskovat, že přežije.

Během soudu se snažil hodit vinu na svého bratra, že to on vraždil. Nikdo mu to neuvěřil, ani jeho obhájci. Porota měla jediný problém s tím, že je vážně duševně nemocný. Zacharyho se zastala jeho babička, která tvrdila, že kdyby se mu dostalo řádné pomoci, k tomuto by nikdy nedošlo. A pochopení pro něj měl i psychiatr, který ho poprvé vyšetřil. Prý ty vraždy nemohl naplánovat. Byl to impuls vyvolaný halucinacemi. Přesto byl odsouzen na šedesát let s možností podmínečného propuštění po 51 letech. To mu bude přes šedesát let. Nebude ale i tak nadále nebezpečný pro své okolí?

Zdroje informací:

Eu.tennessean.com: Zachary Davis gets 20 more years in bludgeoning death of mother

Allthatsinteresting.com: Zachary Davis - The Disturbing Story Of The 15-Year-Old Who Bludgeoned His Mother And Tried To Burn His Brother Alive

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články