Rodinné tajemství šíleného vraha: Z Henryho Lee Lucase chtěla matka udělat holčičku

Rodinné tajemství šíleného vraha: Z Henryho Lee Lucase chtěla matka udělat holčičku
Zdroj: Profimedia

Masový vrah Henry Lee Lucas neměl šťastné dětství a vlastně celý jeho život byl přehlídkou řady tragédií. Jaké události z něj pomohly stvořit krvelačné monstrum?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 08. 2021 13:00

Henryho dětství se neslo ve znamení násilí a emočního týrání, které musel, spolu se svými osmi sourozenci, snášet do té doby, než se rozhodl „jednat”. Poprvé se u něj jistá forma deviace projevila v období puberty, kdy se začal sexuálně ukájet na mrtvých zvířatech. Bohužel si toho ale nikdo nevšiml. Pokud by se tak stalo, zachránila by se tím spousta nevinných lidských životů.

Henry Lee Lucas jako první zabil svou matku

Pokřivila Henryho mysl jeho matka, kterou musel sledovat při práci s klienty? Svým tělem se začala živit po nehodě manžela, jenž přišel na železnici o obě nohy. Do pracovního procesu se již znovu zapojit nemohl, a tak začal vyrábět nelegální alkohol. U obou Henryho rodičů se záhy vyvinula silná závislost na alkoholu a s tím spojené agresivní chování. Přesto přikládal největší vinu právě své matce. Její chování považoval za mnohem horší, než týrání a sexuální zneužívání, kterého se mu dostávalo od sourozenců a dalších členů rodiny. Dokonce ho měli připravit i o oko.

Vše vyvrcholilo během Vánoc roku 1959. Henry přijel domů na návštěvu a na přivítanou mu rodiče přichystali další vyostřenou hádku. Postavil se na stranu otce a aby matku uklidnil, prý ji „plácnul” po krku a sledoval, jak padá na podlahu. Když se ji pokusil zvednout, uvědomil si, že má v ruce zakrvácený nůž. Čtyřiasedmdesátiletá žena byla na místě mrtvá. Henry policistům tvrdil, že šlo o sebeobranu, ti mu to ale neuvěřili. Soud jej poslal na čtyřicet let za mříže, jenže po deseti letech byl znovu na svobodě.

Poškození mozku

Jak již bylo uvedeno výše, Henry se v dětství stal častým terčem fyzických útoků, přičemž mnohé z nich mířily na hlavu. Kvůli tomu se u něj začaly objevovat záchvaty. Ty měla způsobit epilepsie temporálního laloku, která u lidí s touto poruchou vyvolává syndrom Jekylla a Hydea. Když nad nimi zvítězí jejich horší já, nedokáží se ovládat. Dalším nebezpečným faktorem byla také nadměrná konzumace alkoholu a neustálé ponižování z matčiny strany. Nutila ho oblékat se do ženských šatů a zakazovala jakékoli vyjádření emocí. Nemohl projevit lítost ani vztek.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lindsay & Ethan (@planetspook)

Posledním hřebíčkem do rakve byl muž jménem Ottis Tool, což byl Henryho milenec a spolupachatel. Pojil je fakt, že oba prožili jako malí hotové peklo. Při svém vražedném tažení napříč pětadvaceti státy měli údajně zabít až sto lidí. Nezapomněli se ani pochlubit tím, že většinu mrtvol znásilnili. A nechyběl ani kanibalismus.

Upláceli ho koktejly a cigaretami

Henry Lee Lucas byl nakonec zatčen kvůli nelegálnímu držení zbraně. A u výslechu se přiznal k vraždám. Údajně měl hovořit až o šesti stovkách obětí, nakonec mu policisté přišili jedenáct mrtvých. Předtím jej ale ochotně upláceli mléčnými koktejly a cigaretami, a to výměnou za to, že je vezme na místa činu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Criminoloy Freak (@criminologyfreak)

Henry před soudem trval na tom, že ve skutečnosti vraždil pouze dvakrát. Porota jej ale uznala vinným z původních jedenácti vražd a odsoudila k trestu smrti. Pak se do toho vložil George W. Bush, tehdejší guvernér Texasu. Nelíbilo se mu, že celý případ postrádá dostatek fyzických důkazu. Rozsudek v roce 1998 změnil na doživotí. Vrah si však ve vězení poseděl jen tři roky, poté ho „vysvobodil" infarkt. Trest smrti tak přece jenom přišel, byť v poněkud jiné podobě.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Henry Lee Lucas

Grunge.com: Details You Didn’t Know Abou Henry Lee Lucas

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články