Josef (33): První tchyně mi rozvrátila manželství, druhá je naštěstí báječná ženská

Josef (33): První tchyně mi rozvrátila manželství, druhá je naštěstí báječná ženská
Zdroj: Freepik

Josef prožíval s Květou harmonické manželství, které však vydrželo pouhé dva roky. Příčinou jejich rozvodu nebyla nevěra, rozdílné povahy či názory, nýbrž Květina matka. Diktovala jim, jak mají žít. Josef s tím nedokázal bojovat, protože Květa se postavila na stranu tchyně.

Jan Švanda
Jan Švanda 23. 01. 2023 13:00

S Květou (31) jsme žili v manželském svazku jen dva roky. Byla to krásná, milá a inteligentní holka. Sice jedináček, ale žádný rozmazlený fracek. Opravdu fajn baba. Vše by bylo super, nebýt její matky. Už když mě s ní Květa seznamovala, cítil jsem, že jí nejsem dvakrát sympatický. Pro svoji jedinou dceru si asi vysnila zcela jinou partii...

Tchyně nám do všeho kecala

Do očí se mi tehdy skoro nepodívala, byla odtažitá, na nic se mě neptala... Zkrátka se chovala hodně zvláštně a já z toho byl rozčarovaný. Průšvih byl v tom, že měla svoji drahou ratolest omotanou kolem prstu. Co jí nalajnovala, to Květa udělala a zatahovala do toho i mě. Její máti měla tendenci nám řídit život a mě to děsně štvalo.

Určovala, jaký typ pračky si máme koupit, kam pojedeme na letní dovolenou a tak dále. Zkraje jsem to ještě jakžtakž snášel, postupem času mi to ale pořádně vadilo. A v manželství pak moje averze vůči tchyni vyvrcholila.

Chodívali jsme k ní v neděli na oběd, většinou tak jednou do měsíce. Udělala řízek nebo svíčkovou, popovídali jsme si a zase vyrazili domů. Jednoho dne mě však Květa zaskočila. „Pepo, mamka říkala, že bychom za ní měli chodit častěji,“ vyhrkla ze sebe. „Jak častěji?“ kontroval jsem. „No, každou neděli. Ušetříme tím i za jídlo,“ odpověděla. Byl jsem rezolutně proti, jenže její následná reakce mě nemile překvapila. Tvrdě se totiž postavila za matku, což předtím moc nedělala.

Navštívili jsme manželskou poradnu

Květa na mě hulákala, že její matku nemám rád. A že jsem ji neměl rád od samého začátku. Teď prostě chce, abychom za ní pravidelně chodili každou neděli. „Je to moje máma a budeme tam chodit,“ oznámila mi nakvašeně. Pohádali jsme se a od té doby, jako když luskne prstem, se náš vztah změnil. Neustále na mě něco viděla a hledala chyby, což jsem si pochopitelně nenechal líbit.

Několikrát jsem si s Květou večer sedl a situaci jsme spolu podrobně probírali. Dokonce jsme zavítali i do manželské poradny. Jenže nic nepomáhalo! Manželství procházelo hlubokou krizí, kterou jsme až doposud neznali. Definitivní tečka přišla, když tchyně slavila 58. narozeniny. Pořádala rodinnou oslavu a my jí slíbili, že určitě přijdeme.

Byla přesvědčená, že jí lžu

Byl jsem v práci do čtyř hodin a s Květou jsme se domluvili, že jakmile přijdu domů, okamžitě vyrazíme. Jenže všechno dopadlo úplně jinak. V práci mě krátce po obědě informovali, že šéf svolal na odpoledne mimořádnou poradu, na kterou museli všichni zaměstnanci. Volal jsem to Květě, ta byla nepříčetná. „Všechno sis vymyslel, jen abys nemusel k mojí mamce, viď?“ zuřila a bez rozloučení típla hovor. Byla přesvědčená, že lžu a nic s ní nehnulo.

Několik týdnů u nás doma panovalo dusno, nekomunikovali jsme spolu. Nakonec jsme se dohodli, že v manželství pokračovat nebudeme. Bylo mi to líto, ale rozvod byl v tu chvíli jediným možným řešením.

V současnosti jsem podruhé ženatý. S manželkou Monikou (33) vychováváme dvouletého syna Petra a já jsem šťastný. I proto, že mám úžasnou tchyni, na kterou nedám dopustit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články