Štěpánka (45): Doufám, že tchyně bude příště víc přemýšlet, než něco plácne. Neuváženou kritikou způsobila velké zlo

Štěpánka (45): Doufám, že tchyně bude příště víc přemýšlet, než něco plácne. Neuváženou kritikou způsobila velké zlo
Zdroj: Freepik

Štěpánka se zlobí na tchyni, která naprosto zbytečně ranila její dceru Dominiku. Na rodinné oslavě jí řekla, že je tlustá. Puberťačka Dominika to přijala po svém. Přestala jíst a má problémy s příjmem potravy.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 01. 2023 07:00

Nevím, co to tchyni Veroniku (68) popadlo. Řekla mé pubertální dceři, že je tlustá. Dominiky (13) se to velmi dotklo. Místo toho, aby slova té protivné ženské hodila za hlavu, začala blbnout s jídlem. Bojí se najíst, aby nepřibrala.

Tchyně řekla dceři, že je tlustá

Dnes už to můžu říct nahlas. Moje tchyně je kráva! Udělala něco, čím celé rodině zadělala na problém. Hlavně mé dceři, která má už tak dost drsnou pubertu. Během oslavy třináctých narozenin jí řekla něco, co spustilo vlnu problémů. S tchyní se zase tak moc často nevidíme. A když ano, vždycky to stojí za to.

Sotva na oslavu přijela, neuniklo mi, jak si Dominiku pořád prohlíží. „Ta holka vypadá nějak jinak," dumala. „To se ti zdá, je pořád stejná, jen má asi delší vlasy," řekla jsem, ale tchyně ji dál detailně pozorovala. Když šla Domča nakrojit dort a všem rozdala, tchyně na ni pořád civěla. „Měla by sis dát menší kousek," řekla jí přísně.

„Babi, mám narozeniny,“ odbyla ji Domča. „Tobě nevadí, že jsi tlustá?" nedal se tchyně a málem mi zaskočil dort. Než jsem se do toho stihla vložit, tchyně si vzala slovo. Vstala a šla k Dominice blíž. Sklonila se k ní a chytla ji za malé faldy na břiše. „Ty jsi normálně tlustá," řekla tchyně, jako by se nechumelilo. „Tak to by snad stačilo," okřikla jsem ji.

Dcera přestala jíst kvůli tychni

„Není tlustá, je tak akorát," bránila jsem dceru. „Ty si lžeš do kapsy. Jen se na ni podívej," ponižovala Dominiku dál. Ta to po chvíli nevydržela a s pláčem utekla od stolu. My s tchyní jsme si hned vjely do vlasů. „Jakým právem si dovoluješ říkat, že je Dominika tlustá?" řekla jsem tónem naštvané matky. Veronika klidně usedla ke své porci dortu a arogantně ho dojedla.

„Tak hele. Obě víme, že ta holka má kila navíc. Když děláš, že to nevidíš, tím jí vážně nepomáháš," pustila se do mě. „Já jediná jsem jí konečně řekla pravdu,“ dodala a u stolu zavládlo ticho. Manžel Lukáš (46) se sebral a matku z oslavy vyhodil. Nakonec odešel i zbytek rodiny.

Hned jsme se snažili Dominiku utišit. A hlavně jí říct, že babička Verča nemá pravdu. Jenže dcera si její slova vzala osobně. Od té chvíle bojuje s jídlem. Já si toho samozřejmě hned nevšimla. U večeře si narvala jídlo do kapes a později ho někde vyhodila. Postupem času jsem nacházela plesnivé svačiny a schované jídlo.

Musíme vyhledat odbornou pomoc

Je vidět, že zhubla. Já z toho ale nemám radost. Za prvé, nebyla tlustá ani před tím. A za druhé, to, jakým způsobem se rozhodla shodit, není zdravé. Ona prostě nejí. A když ano, tak myší porci. Máme o ni s manželem takový strach, že jsme se rozhodli navštívit lékaře.

Tchyně nemá ani ponětí, co svým hulvátstvím způsobila. Naprosto zbytečně ranila srdce dospívající dívky. Když jsme jí řekli, co se děje, jen nad tím mávla rukou. Dokonce to nazvala pubertální vzdorem. Vlastně mi i řekla, abych byla ráda. Prý konečně zhubne a nebude jako otesánek. S tchyní si to vyřídím později. Teď se musím zaměřit na dceru a její vztah k sobě samé.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články