Filip (32): Přijdu si jako hlupák. Manželka si přede mnou začala zamykat jídlo

Filip (32): Přijdu si jako hlupák. Manželka si přede mnou začala zamykat jídlo
Zdroj: Freepik

Filipova žena Helena se začala starovat jinak než on. Nakupuje si různé proteinové prášky a tyčinky. Filip na jejích speciálních potravinách začal ujíždět a to se mu stalo osudným.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 09. 2022 13:00

Když se loni manželka Helena (30) rozhodla, že změní svůj jídelníček, ani ve snu mě nenapadlo, co to znamená pro mě. Najela na nějaký svůj styl, který mi neumožňuje jíst stejné jídlo. Sám se musím smát, když říkám, že si přede mnou žena zamyká jídlo.

Manželka se pustila do zdravého jídelníčku

Podle toho, co mi manželka vyprávěla, s váhou bojuje celý život. Vždycky měla tendence být tlustá. Při výšce 154 cm je vidět každé deko. Jediný čas, kdy se za svoji váhu nestyděla, bylo těhotenství. Musím říct, že i já si to užíval. Helena měla splašené chutě, takže jsme měli doma permanentně něco dobrého.

Chtěla mít jistotu, že když to na ni přijde, bude po čem sáhnout. Hrozně rád vzpomínám na to, jak jsme třeba v devět hodin večer otevřeli velký kýbl zmrzliny a společně ho dlabali. Tehdy se neřešilo moje-tvoje. Bylo to naše jídlo. Jenže tyhle časy jsou podle všeho pryč.

Helena se loni rozhodla, že je na čase najet na zdravý jídelníček. Dcera nastoupila do školky a Helena má víc času na sebe. Srovnat se hodlala jak jídlem, tak cvičením. Nechala si udělat inbody měření a od specialisty si pro začátek nechala poradit s nákupem potravin. Ve zkratce. Měla navýšit příjem bílkovin a hodně se hýbat.

Začala si kupovat potraviny, které nesmím jíst

Takže moje poctivá ženuška začala třikrát v týdnu běhat. K tomu přidala silový trénink. Aby se dostavily požadované výsledky, hlídala si i příjem všech makroživin. Doma se nám objevilo mnoho potravin, které jsem neznal. Například sypký protein, který se zalije vodou, či mlékem. Různá arašídová či jiná ořechová másla.

Každé ráno si dělá tvaroh, kam nasype všechny, jak ona říká, speciální potraviny. Když jsem to chtěl ochutnat, Helena mě málem propíchla pohledem. ,,Lžička tvarohu ti chybět nebude, ne?“ reagoval jsem. Nic sice neřekla, ale poznal jsem, jak jí to není po chuti. Já následně udělal chybu, za kterou pykám. Začal jsem totiž její speciální potraviny ujídat tajně.

Dělám si proteinové shaky, beru si do práce ty její zázračné energetické tyčinky. Po těch se mohu utlouct. Ořechová másla jím po lžicích. A jak se dalo čekat, byl jsem dopaden. Když Helena zjistila, že jí na její dobroty chodím, málem ji trefil šlak. ,,Víš, kolik to všechno stojí?“ zuřila. ,,Já hodně cvičím, a tak má smysl, abych to jedla. Ale ty?“ osopila se na mě.

Zamyká si přede mnou jídlo

,,Ježíši, tak se zase tak moc nestalo, ne?“ snažil jsem se situaci urovnat. ,,To se teda stalo! Ale nemysli si, já se nedám,“ dodala bojovně a všechny svoje potraviny si sbalila. Když jsem je druhý den hledal, nemohl jsem je najít. Našel jsem jednom velký zamčený kufr, schovaný pod postelí. Když jsem s ním zachrastil, poznal jsem jeho obsah.

,,Ona si přede mnou schovává jídlo?“ běsnil jsem. Když Helena přišla domů, nesla si další krabice. Všechny dobrůtky si vyložila do kufru, který následně zase zamkla. ,,Když to nejde po dobrém, půjde to po zlém,“ zamumlala a strčila si klíček do podprsenky. ,,Ty si to přede mnou zamykáš?“ nechápal jsem. ,,Hele, až budeš cvičit, nebo na to půlku přispívat, tak se můžeme bavit,“ odbyla mě a odkráčela. Na jedné straně mi to přijde úsměvné, ale na té druhé? Není to divné? Že si v jedné domácnosti před sebou partneři zamykají jídlo?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články