Teodor (36): Manželka zkusila nespočet šílených diet. Nakonec uznala, že ta moje je nejlepší

Teodor (36): Manželka zkusila nespočet šílených diet. Nakonec uznala, že ta moje je nejlepší
Zdroj: Pexels

Teodor se musel několik měsíců dívat na to, jak se Karin ničí. Střídala jednu dietu za druhou, ale stále nehubla podle svých představ. On zastával názor, že se stačí hýbat a hlídat si vyváženost stravy.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 08. 2022 07:00

Musel jsem se několik měsíců dívat na to, jak se moje manželka Karin (33) snaží zhubnout. Je lehce při těle, ale pořád si nemyslím, že je to tak hrozné. Ona to ale vidí jinak, a tak zkouší jednu nesmyslnou dietu za druhou. Každá z nich má ale ke zdravému životnímu stylu daleko. Nakonec tak stejně došlo na má slova.

Manželka začala zkoušet nesmyslné diety

Karin měří 160 cm a váží skoro 80 kilo. Je fakt, že při takové výšce to vypadá, že má víc než těch osmdesát kilo, ale i tak ji dál miluji. Ona se však začala nenávidět a rozhodla se, že zhubne. A to ať to stojí, co to stojí. Jako první nesmyslnou dietu zkusila tukožroutskou.

Ta slibuje, že když bude člověk 7 dní jíst tukožroutskou polévku, zhubne až pět kilo. Karin si od toho hodně slibovala. Aniž by dopředu věděla, zda to bude poživatelné, slíbila si, že zázračnou polévku bude jíst rovnou měsíc. To by znamenalo dvacet kilo dolů. Vydržela to oněch 7 dní a pak jí to lezlo ušima. Sice shodila 3,5 kila, ale za týden je měla zpět i s dalším kilem navrch.

,,Tak tudy cesta nepovede,“ lamentovala. ,,Musím najít jiný způsob, jak zhubnout,“ pronesla bojovně a pustila se do pátrání. ,,Mám to. Našla jsem to!“ radovala se u počítače. ,,Je to metoda rozkousej a vyplivni,“ tleskala. Šlo o to, že jídlo prostě nespolkne. Jen ho pořádně rozkouše a vyplivne. Jestli se konal nějaký zázrak? Jistě, že ne. Akorát plivala jídlo, čímž nesmyslně vyhazovala i peníze.

Moje rady, jak zhubnout, neposlouchala

Po této dietě jsem k ní promluvil. ,,Myslím, že to moc hrotíš. Prostě se začni víc hýbat a vynech večerní brambůrky u televize,“ radil jsem. ,,Co ty o tom víš?“ odpálkovala mě. Poté jí kolegyně v práci poradila, aby zkusila tzv. baby food dietu. ,,Jasně, budu jíst to, co batolata. Pouze neosolenou rozmixovanou zeleninu. To mi nemá jak uškodit,“ klepala nadšeně prsty do stolu.

Tuto dietu vydržela asi ze všech nejdéle. Měsíc jedla jako batole. Určitě zase něco shodila, ale sama uznala, že to jídlo nemá chuť. Takže ani tady se kýžený efekt nedostavil. Moje rady, co má dělat, brala jako kritiku, takže jsem se raději zdržel komentáře.

V následujících několika měsících zkusila ještě několik diet. Jako například Dukanovu, Atkinsonovu nebo třeba nízkosacharidovou. Co měsíc se nám na lednici měnil nákupní seznam. Ať dělala, co dělala, zhubla vždy jen na chvíli. Nikdy však nepřidala pohybovou aktivitu. Při jedné dietě jí dokonce vyrašila vyrážka.

Nakonec došlo na má slova

Myslel jsem si, že už je vytrestaná a nechá toho. Ona však přišla s dietou, která nemá obdoby. Říká vám něco breatharianství? Ten, kdo jej vyznává, asi dlouho nevydrží. Nejí totiž nic. Energii čerpá ze vzduchu a přírodních elementů. Že je to ta největší blbost, kterou jste kdy slyšeli? Ano, souhlasím.

Kdo nejí, nežije. Karin na to díky bohu přišla velmi rychle také. Nakonec uznala, že jsem měl pravdu. Pořídili jsme si bazarová kola a co tři dny vyrážíme na projížďku. Sladké jíme jen v sobotu a jinak vařím já. A to vyváženě, pestře a myslím, že i dobře. Karin to sice nerada uznává, ale moje ,,dieta“ je nejlepší. Není to totiž dieta, ale pouze zdravý životní styl.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články