Vražedkyně dětí Beverley Allitt: Její dospívání bylo plné svazování, sebepoškozování a lží. Oběti zabíjela inzulínem

Vražedkyně dětí Beverley Allitt: Její dospívání bylo plné svazování, sebepoškozování a lží. Oběti zabíjela inzulínem
Zdroj: Archiv

Měla být dobrým andělem, který se stará o své dětské pacienty, místo toho se vtělila do posla smrti. Své oběti zabíjela pomocí inzulínu. Byla usvědčena ze čtyř vražd, tří pokusů o vraždu a šesti těžkých ublížení na zdraví. A vše stihla během pouhých dvou měsíců. Zdálo se, že ji nemůže nic zastavit.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 12. 2020 13:00

Beverley Allitt byla za své činy odsouzena ke třinácti doživotním trestům odnětí svobody. Soudce dospěl k závěru, že pro společnost představuje příliš velké riziko. Svůj trest si odpykává v psychiatrické léčebně v Nottinghamshiru. Společnost jí dělají další sérioví vrahové, a to včetně kanibalů.

Chtěla pořádné jizvy

Jedna z nejznámějších anglických vražedkyň rozhodně nepatřila mezi „normální“ děti. Ráda se svazovala, řezala a způsobovala si další zranění. Vše jen kvůli tomu, aby mohla být hospitalizována. V pozdějším věku se tak opakovaně dožadovala lékařského ošetření a různých zákroků. Jednou dokonce přesvědčila doktory, aby jí vyoperovali zdravé slepé střevo. Proč? Prý toužila po pořádných jizvách.

Její agresivní povaha jí také znemožnila navázat přátelství. Na své vrstevníky neustále útočila a zdi svého pokoje na ubytovně „vyzdobila“ svými rozmazanými výkaly. Nedařilo se jí ani v lásce. Poté, co svého přítele obvinila ze znásilnění a snažila se mu namluvit, že je těhotná, následoval rychlý konec. Takového chování se navíc dopouštěla opakovaně.

Anděl smrti

Je neuvěřitelné, jak mohla tak psychicky narušená osoba získat místo ošetřovatelky na dětském oddělení nemocnice v Lincolnshire, přesto se tak stalo. Její první obětí byl teprve sedmitýdenní Liam, kterého usmrtila inzulínem stejně jako ostatní děti. Jelikož byly všechny hospitalizovány jen s obyčejnými zdravotními problémy, pojalo vedení nemocnice podezření. Zástava srdce se totiž jevila jako vysoce nepravděpodobná příčina úmrtí.

Vyšetřování se ujal kriminalista Stuart Clifton, který poslal do laboratoře krev pětiměsíčního Paula, jenž během sedmi dní prodělal tři zástavy srdce. Výsledky odhalily nebezpečnou výši inzulínu. Během prohlídky Beverleyina domu našli policisté injekční stříkačky, inzulín a vytržené listy z rozpisu služeb, který jasně uváděl, kdy a kdo se o dané pacienty staral.

Jako Dee Dee Blanchard a Gypsy Rose?

U soudu se Beverley Allitt hájila tím, že trpí Münchhausenovým syndromem. Jeho projevy lze nejlépe demonstrovat na případu Dee Dee Blanchard a její dcery Gypsy Rose. Ta ji už odmala považovala za velmi nemocnou, dívka byla přitom zcela zdravá. To vyústilo v dlouhodobé zneužívání plného vymyšlených chirurgických zákroků a zbytečné konzumace léků. Allitt také tvrdila, že byla přesvědčená o tom, že musí dětem kvůli podlomenému zdraví podávat velké dávky inzulínu. Soudce jí zřejmě uvěřil. Svůj trest si totiž odpykává v uzavřené psychiatrické léčebně.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Beverley Allitt

BBC: Beverley Allitt

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články