„Nesmrtelný“ nacistický vůdce: Poprvé měl zemřít ve čtyřech letech, jeho zachránce si to vyčítal do konce života

Adolf Hitler prý byl nesmrtelný: Vděčil za to smlouvě s Ďáblem
Zdroj: Unsplash
Adolf Hitler se narodil 20. dubna 1889 v rakouském Braunau am Inn Aloisi a Kláře Hitlerovým.Již ve školních letech vykazoval Adolf Hitler "vůdcovskou" povahu. Možná právě proto se často dostával do křížku se svým otcem, který byl taktéž dominantní.V první světové válce dosáhl Adolf Hitler na hodnost kaprála. Dle výzkumu Thomase Webera z Aberdeenské univerzity však nebyl žádným hrdinou. Určitě ne takovým, jak jej později popisovala nacistická propaganda.Adolf Hitler se moci oficiálně ujal 30. ledna 1933, kdy byl tehdejším německým prezidentem Paulem von Hindenburgem dosazen do funkce říšského kancléře. + 2 fotky+ 3 fotky

Zvěrstva Adolfa Hitlera, který se narodil 20. dubna 1889, patří mezi nejtemnější kapitoly novodobé historie. Položili jste si někdy otázku, zda jim šlo nějakým způsobem zabránit? Kdyby se ho podařilo včas zneškodnit, možná by k ničemu nedošlo... Jenže co když to není tak jednoduché? Říká se, že Adolf Hitler dokázal podvést samotnou smrt.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 04. 2023 11:00

S Adolfem Hitlerem to bylo hodně na hraně již od jeho čtyř let. V Pasově, kam se odstěhoval se svou rodinou, spadl do ledových vod řeky Inn. Kdyby ho nezachránil náhodný kolemjdoucí, byl by mrtvý. Sám Vůdce o této příhodě nikdy nemluvil, nicméně spisovatelce Anně Elisabeth Rosmusové se podařilo získat svědectví od místních obyvatel.

Pasovská městská legenda o Hitlerovi

Vůdce se o tomto incidentu nikdy nezmiňoval, pouze prozradil, že si na březích řeky Inn hrál se svými vrstevníky na kovboje a indiány. Během hry zřejmě uklouznul a zřítil se do ledové řeky. Zachránit ho měl syn majitele domu, v němž žila Hitlerova rodina. Byl to kněz Johann Kuehberger. Kvůli tomuto zážitku se prý Adolf nikdy nenaučil plavat.

Atentáty na Hitlera

Článek o zachráněném chlapci se objevil v novinách Donauzeitung v roce 1894. Sice se tam nepsalo, že uklouzl, ale propadl ledem, to však nemění nic na tom, že je k dispozici dostatek důkazů. Takže není nutno pochybovat o pravosti této zprávy. Pro hrdinného zachránce to však bylo spíše přítěží. Když později zjistil, koho vytáhl z vody, nepřestal toho nikdy litovat.

To však nebylo jediné Hitlerovo štěstí v neštěstí. Přežil také řadu pokusů o zavraždění. Jeden z mnoha se odehrál v roce 1938, kdy se ho na mnichovské přehlídce pokusil zastřelit švýcarský katolický student Maurice Bavaud. Netrefil a sám přišel o život. Byl popraven.

Podvedl Adolf Hitler smrt?

Na diktátora cílili atentátníci ještě předtím, než oficiálně převzal moc. Před rokem 1933 se mu pokusili vzít život nejméně čtyři lidé. Po roce 1933 to bylo již deset pokusů. V Obersalzbergu se ho pokusil zabít i jeden neznámý člen jednotek SA, které se měly, paradoxně, starat o jeho bezpečí. Až pak je nahradily jednotky SS.

Jak je ale možné, že to dokázal přežít a většinou bez úhony? Proč ho nezlikvidovala ani bomba od Clause von Stauffenberga? Povídá se, že Hitler měl údajně podepsat smlouvu s Ďáblem. Výměnou za svou duši se mohl těšit celoživotní ochraně. Znamená to tedy, že na něho nesměla sáhnout ani Smrtka? Musel si opravdu vzít život sám?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Adolf Hitler

Grunge.com: A popular urban legend says Hitler rose to power only because he cheated death

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články