Synovec nacistického vůdce: William H. prý díky strýcovu příjmení dosahoval úspěch u žen

Synovec nacistického vůdce: William H. prý díky strýcovu příjmení dosahoval úspěch u žen
Zdroj: Profimedia

William Hitler se se svým strýcem Adolfem Hitlerem poprvé setkal v roce 1929 na nacistickém shromáždění. Během následujících let mohl z první řady sledovat, jaký je vůdce ve skutečnosti.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 02. 2022 14:00

„Dali jsme si dort se šlehačkou. Hitlerův oblíbený dezert. Na tom by nebylo nic divného. Upoutalo mne jeho chování. Bylo velmi zženštilé. Navíc měl na kabátě lupy,” napsal William Patrick Hitler v článku Proč nenávidím svého strýce. Bylo jasné, že si s vůdcem Třetí říše nepadli do noty.

Synovec Adolfa Hitlera

William Hitler, syn vůdcova nevlastního bratra Aloise Hitlera Jr., se narodil 12. března 1911 v Liverpoolu. Jeho rodiče se seznámili v Irsku, později se ale přestěhovali do Velké Británie. A tam začal mít Alois vážné finanční potíže. Jednoho dne se proto sebral a svou rodinu opustil. Williamovi časem došlo, že ho v Anglii čeká jenom bída, rozhodl se tedy využít strýcovy vycházející politické hvězdy. Odjel do Německa, kde jej požádal o pomoc s nalezením práce. Adolf Hitler mu skutečně vyhověl. Nejprve mu vyjednal místo v bance, pak v automobilce.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený World War II era nostalgia (@ww2showcase)

Willymu to ale nestačilo. Příjmení Hitler využíval k tomu, aby se dostal na ty nejprestižnější večírky, na kterých nechyběl alkohol ani luxusní jídlo. Jméno prý zabíralo také na ženy, se kterými se mladý muž velmi rád seznamoval. Ale jak se říká, s jídlem roste chuť a William začal po strýci žádat lépe placenou práci. Pokud by mu ji nechtěl sehnat, zveřejní v novinách pikantnosti z jejich rodiny. To zahrnovalo i fámu, že vůdcův dědeček z otcovy strany byl židovský obchodník. Adolf  si to ale nenechal líbit. Dal Williamovi na vybranou. Buď se bude řídit jeho požadavky a stane se německým občanem, nebo musí zemi opustit. Mladý muž si vybral druhou možnost.

William Hitler na útěku

Během posledního setkání se strýcem měl mít William strach o vlastní bezpečnost. Adolf byl na vrcholu moci, a tak pozbyl všechny zábrany. Švihal okolo sebe bičíkem a častoval jej jednou urážkou za druhou. A to bylo naposledy, co jej William viděl. Jenomže mít v roce 1939 v Anglii příjmení Hitler, nebyla žádná výhra. Rozhodl se raději přestěhovat do Ameriky.

A právě tam vyšel v časopise Look jeho šestistránkový článek o životě s nejvyšším nacistickým pohlavárem. Na nic nezapomněl. Popisoval vůdcovu lásku ke krásným ženám, sebevražedné sklony i politiku zastrašování a útlaku, která se stala alfou a omegou jeho diktátorského režimu.

Hitler v řadách nepřítele

William přijal americké občanství a vstoupil do námořnictva. V očích strýce tak přešel na stranu nepřítele. V roce 1946 byl kvůli zranění poslán do civilu. Od Adolfa Hitlera se zcela distancoval a změnil si jméno na William Stuart-Houston. Nakonec se usadil na Long Islandu, kde také založil rodinu. Vychoval čtyři syny: Alexandra, Louise, Howarda a Briana. Zemřel v roce 1987 ve věku 76 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: William Stuart-Houston

Allthatsintertesting.com: William Patrick Hitler, The Nephew Of Adolf Hitler And A U.S. Navy Veteran

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články