Záhada ztraceného Rasputinova mužství: Opravdu skončilo v petrohradském Muzeu erotiky?

Záhada Rasputinovy chlouby: Uctíval ji spolek pařížských žen, dnes je prý v petrohradském Muzeu erotiky
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain
Rasputin měl obrovský vliv na cara Mikuláše II. Díky tomu rozhodoval o politice i osudech lidí u dvora.Rasputin údajně měl parapsychologické a léčitelské schopnosti.Zda tomu tak skutečně bylo, nevíme. Malého careviče Alexeje prý uzdravil pomocí modliteb a hypnózy.Ač byl známý pod přezdívkou šílený mnich, Rasputin nevyznával mnišský způsob života. Rozhodně se nekrotil v konzumaci alkoholu a lásky.+ 2 fotky+ 3 fotky

S troškou nadhledu by se dalo říci, že legenda o Rasputinově penisu přerostla sklenici, v níž byl naložen. Byl uctíván jako talisman plodnosti, měl léčit impotenci a používal se ve Francii při tajných rituálech. Otázkou ale je, zda je to skutečně jeho chlouba, nebo zde zafungovalo placebo.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 07. 2022 14:00

Grigorij Jefimovič Rasputin byl zavražděn 30. prosince 1916. Jeho úd mu měl uříznout kníže Felix Felixovič Jusupov. Penis pak byl převezen do Paříže, kde se používal pro různé magické obřady. Jeho současný majitel ho měl odkoupit za 8000 dolarů. Nyní bychom ho měli najít v petrohradském Muzeu erotiky. Vtip je ale v tom, že jde spíše o býčí chloubu.

Rasputin jako dokonalý milenec?

O “šíleném mnichovi” Rasputinovi se povídalo, že v posteli doslova exceloval. Jedna žena tvrdila, že to bylo tak intenzivní a příjemné, až u toho omdlela. Pravdou je, že mu neměly být cizí žádné zhýralosti. O jeho kvalitách pěla také skupina Boney M, jenž ho ve svých textech pokřtila na “největší ruský stroj na lásku.”

Poté, co byl otráven, zbit, zastřelen a utopen, muselo se z něj alespoň něco uchovat, aby na něj nezapomněly příští generace. Otázkou je, zda však ony naložené genitálie jsou skutečně Rasputinovy, nebo nás celou dobu někdo tahá za nos...

Tajemství Rasputinovy chlouby

Úplně první a zaručený Rasputinův penis byl ve skutečnosti živočich zvaný mořská okurka. Pravdou je, že svým tvarem úd trošku připomíná. Exponát vystavený v petrohradském Muzeu erotiky skutečně připomíná onu inkriminovanou část těla. Prý dokonce umí léčit. Stačí se na ni podívat a ihned se zbavíte problémů s potencí.

To si myslel i spolek pařížských žen, které ve dvacátých letech minulého století penis uctívaly, neboť byly přesvědčené, že zajišťuje plodnost. Dokonce z něj rozdávaly malé kousky potřebným. Na tento kult narazila Rasputinova dcera Maria, která se stala cirkusovou umělkyní.

Býčí chlouba?

Igor Knyazkin koupil Rasputinův penis do svého Muzea erotiky v roce 2000. Jenomže dle zpráv Dmitrije Kosorotova, který v roce 1917 provedl Rasputinovu pitvu, došel k závěru, že je vše na svém místě, tudíž nic nechybí. Co je ale ve sklenici s formaldehydem? Vzhledem k tomu, že dotyčný úd měří okolo třiceti centimetrů, panují domněnky, že jde ve skutečnosti o býčí rozmnožovací orgán.

Zdroje informací:

Wikepedia.org: Rasputin

Cultofweird.com: Rasputin’s Penis: The Mythical, Magical Manhood Of Russian’s Mad Monk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články