Monika (46): Když jsem zjistila, k čemu manžel využívá naši vnučku, málem jsem omdlela

Monika (46): Když jsem zjistila, k čemu manžel využívá naši vnučku, málem jsem omdlela
Zdroj: Unsplash

Monika s Liborem se stali prarodiči celkem brzy. Oba si to náležitě užívali. Libor možná trochu víc. Často chtěl malou Klaudii hlídat a brát ji ven. Monika byla hrdá, jak krásně se zhostil role dědečka.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 07. 2021 13:00

S Liborem (46) jsme se brali mladí. Bylo nám osmnáct. Důvod svatby byl jasný. Čekala jsem dítě. Neexistovalo, abychom nebyli manželé. Upřímně, tenkrát jsem nevěřila, že spolu vydržíme dalších skoro třicet let. Nedávno se ale naše manželství otřáslo v základech.

Stala jsem se matkou velmi mladá

V čerstvých devatenácti toho moc o mateřství nevíte. Já byla ještě tele, které se necítilo na to být matkou. Nicméně pořád to bylo menší zlo než jít na potrat. Dnes svého rozhodnutí nechat si dítě nelituji. Dcera Sára (26) je to nejlepší, co mě v životě potkalo. Myslím, že její výchova se nám s Liborem vyvedla na výbornou.

Když to vezmu kolem a kolem, jsem ráda za to, že jsem měla dítě tak brzy. Nyní jsem totiž mladou babičkou vnučky Klaudie. Ta nedávno oslavila půl roku. Snažím se Sáře co nejvíc pomáhat. Já tehdy také měla podporu rodiny a byla jsem za to neskonale vděčná. Libor je rovněž skvělým dědečkem.

Dcera úspěšně podniká, takže nám Klaudii velmi často dává na hlídání. Když mám mezi směnami volno, jsem s vnučkou já. Libor se o ni také zvládne postarat, a tak se čas od času zhostí hlídání i za mé nepřítomnosti. Jsem na něj hrdá. Dokáže Klaudinku přebalit, nakrmit, uspat a ještě ji vzít na procházku. Někdy si dokonce pohrávám s myšlenkou, jestli do toho ještě nepraštíme.

Manžel balil ženy na vnučku

Zhruba před měsícem se manželův zájem hlídat vnučku ještě zvýšil. Tvrdil, že ho ty procházky nabíjejí. Nikdo nebyl proti. Dcera častější hlídání vzhledem ke své vytíženosti vítala. Libor byl nadšený, domů chodil spokojený. Před časem jsme všichni tři šli společně nakoupit. Manžel zamířil napřed pro nějakou zeleninu.

Najednou se k němu seběhly dvě mladé zaměstnankyně. Začaly se rozplývat nad Klaudií. Pak jedna z nich zničehonic pohladila Libora po zádech a lačným pohledem na něj mrkla. Přikradla jsem se blíž, abych slyšela, co si říkají. ,,Moc vám to dneska sluší, tatínku. Máte večer co jíst?“ lichotila mu ta ženština a znovu na něj mrkla. ,,No já snad blbě slyším,“ zamumlala jsem.

,,Tatínku? To není žádný tatínek, ty huso,“ sakrovala jsem nad regálem s mrkví. Libor se začal rozhlížet, abych ho náhodou nenachytala. Maskovala jsem se a čekala, až se hlouček kolem něj rozpustí. Poté jsem šla za ním a dělala jakoby nic. Ovšem nešlo si nevšimnout, jak mu zájem místních žen udělal dobře.

Pořádně jsem ho ztrapnila

Domů jsme se vraceli parkem. I tam jsme narazili na dvě třicátnice, které hned mrkaly na vnučku. Libor se snažil dělat, jakože je nevidí. Ony se u nás zastavily a prohodily s manželem pár flirtovacích frází. ,,To je ta vaše chůva, co neumí vařit?“ pronesla blondýna s hlubokým výstřihem a ukázala na mě. Obě se rozhihňaly a šly dál. To už se ve mně vařila krev. Spočítala jsem si velmi rychle, proč chce Libor tak často Klaudii venčit.

On na ni totiž balí ženské! Další týdny jsem vyčkávala, kdy spolu zase půjdeme do obchodu. Vyhrabala jsem tam triko s nápisem Nejlepší děda na světě. Sotva k manželovi ženy přicupitaly, vzala jsem inkriminované triko do ruky. ,,Co myslíš, miláčku, bude ti ta velikost?“ otázala jsem se a pořádně roztáhla nápis na triku. Ženy situaci velmi rychle pochopily. Libor taktéž vytušil, že vím, jakou hru hraje. Že se nestydí, dědek jeden!

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články