Tadeáš (35): Dozvěděl jsem se strašnou věc o manželce. Teď přemýšlím, zda náš vztah má vůbec cenu

Tadeáš (35): Dozvěděl jsem se strašnou věc o manželce. Teď přemýšlím, zda náš vztah má vůbec cenu
Zdroj: Freepik

Tadeáš zjistil o své manželce děsivou skutečnost. Provedla mu něco, co se nedá jen tak odpustit. Vydrží jim jejich vztah, nebo je tato lež navždy rozdělí?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 02. 07. 2021 15:00

S Leontýnou jsem se oženil před 8 lety. Měli jsme se opravdu rádi a náš vztah byl skoro perfektní. Vždy jsem si přál rodinu a byl jsem moc rád, že jsem našel někoho, s kým mi je dobře a mám s ním hodně společného.

Začali jsme mít problémy v manželství

Rok po svatbě se nám narodil první syn. Byl jsem moc šťastný a ani na chvíli by mě nenapadlo, že se někdy s Leontýnou tak odcizíme. Ale po narození druhého dítěte se naše manželství postupně rozpadalo. Neměli jsme na sebe vůbec čas. Starosti o finance mě často držely dlouhou dobu v práci. Domů jsem chodil unavený a čas s rodinou jsem si jen těžko užíval.

Ale postupný rozpad manželství nebyla jen moje vina. Leontýna na něm měla také svůj podíl. Často byla naštvaná, že jsem do noci v práci. Dělala mi různé naschvály. Například odvezla naše děti ke svým rodičům, abych se s nimi nepotkal. Jednou se dokonce stalo, že jsem je neviděl celý týden. Na jejím chování mi nejvíc vadilo, že se se mnou nedomluvila a přestala mě brát jako součást rodiny.

Manželka mi řekla, že je těhotná

Když jsem se jí snažil říct, co mi vadí, nechápala to a během pár dní to udělala znovu. Cítil jsem, že naše soužití už se nedá vydržet. Chtěl jsem se rozvést. Plánoval jsem to už několik týdnů, byl jsem dokonce navštívit i právníka, ale Leontýna přišla s nečekanou zprávou. Oznámila mi, že je potřetí těhotná.

Byl jsem moc šťastný a na rozvod už jsem ani nepomyslel. Bohužel Leontýna ve druhém měsíci potratila. Oba jsme to oplakali. Na třetího potomka jsme se moc těšili. Paradoxně se náš vztah postupně začal lepšit, našli jsme k sobě zase cestu.

Po dvou letech jsem zjistil pravdu

Nedávno jsem bohužel zjistil, že všechno, co mi Leontýna napovídala, byla lež. Nebyla těhotná ani nepotratila. Všechno to udělala jen proto, že zjistila, že se s ní chci rozvést. Zradila tím moji důvěru. Teď netuším, jestli jí to někdy odpustím.

Pravdou je, že náš vztah je od její lži jako vyměněný. Jsme si blíž než dřív a na našich dětech je také znát, jak jim to prospívá. Přesto se bojím, že mi to Leontýna udělá znovu. Jak jí teď můžu věřit?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články