Mahulena (36): Moc jsem si přála děti. Manžel ale roky skrýval kruté tajemství

Mahulena (36): Moc jsem si přála děti. Manžel ale roky skrýval kruté tajemství
Zdroj: Freepik

Mahulena si vždycky přála početnou rodinu. Našla si dokonce i muže, kterého chtěla za otce svých dětí. Pro něj ale nikdy nebyl vhodný čas pro založení rodiny. Jednou to byla práce, jindy málo času. To, že jí roky lhal a věděl, že děti mít nebude, řekl, až když na něj zatlačila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 07. 2021 14:00

Pocházím ze čtyř sester. Vždycky nás byl plný dům. Mezi námi děvčaty panovaly skvělé vztahy. Díky tomu jsem si vysnila, že i já budu jednoho dne mít početnou rodinu. Když jsem se seznámila s Lukášem (41), chtěla jsem ho za otce svých dětí.

Nejdřív kariéra, pak děti

Rodiče se o nás starali s velikou láskou. Domem se vždy linul smích a dobrá nálada. Dala jsem si slib, že i já budu jednoho dne matkou minimálně tří dětí. Hned po střední škole jsem nastoupila do práce. Bylo to dobře placené místo. Jako asistentka ředitele jsem brala slušný plat. Při jedné ze svých pochůzek jsem narazila na Lukáše.

Stál naštvaně u bankomatu, protože mu nešla vyndat karta. Společně jsme se s tím poprali a on mě ještě ten den pozval na kávu. Začali jsme se pravidelně scházet. On prahnul po kariéře v IT společnosti. Dával mi jasně najevo, že práce je pro něj nesmírně důležitá. V tom jsme si vlastně byli podobní.

Po roce a půl jsme spolu začali bydlet. V tom čase mi bylo dvacettři let. Ve stejném věku už měla moje mamka první dítě. Začala jsem se tedy slídit u Lukáše, jak to má se založením rodiny. Vyloženě se tomu nebránil. Jen chtěl ještě rok dva počkat kvůli práci. Neměla jsem nic proti a sama se dál věnovala svému kariérnímu růstu. Po dvou letech jsem znovu vytáhla otázku dětí.

Manžel založení rodiny oddaloval

Jenže ani to nebyl ten správný čas. Lukáš povýšil a začal často jezdit do německé pobočky. Třikrát v týdnu byl pryč. Žádal mě o trpělivost. To už bylo dva roky před mými třicátými narozeninami. Moje biologické hodiny bily na poplach. Už jsem si moc přála dítě. Současně s tím jsem ale nechtěla na Lukáše tlačit.

Roky života mi ubíhaly pod rukama a já byla pořád bezdětná. Měli jsme sice hezký domeček, práce nás bavila, ale mě to nestačilo. Lukáš se viděl jen v práci a v počítačích. Moje nadšení pro kariéru pomalu začalo vyhasínat. Vždycky, když jsem na ulici potkala těhotnou ženu, bylo mi líto, že já dítě ještě nemám.

Pak porodila kamarádka Libuška holčičku. Když jsem jí držela v náručí, přála jsem si, aby byla moje. Došlo mi, že se Lukáš chová jako sobec. Začala jsem na něj tlačit s dětmi. Už jsem z něj neměla pocit, že jde jen o práci. Skoro mi přišlo, že děti nechce. Tak jsem se snížila k tomu, že jsem bez jeho vědomí vysadila antikoncepci. Doufala jsem, že velmi rychle otěhotním.

Podstoupil vasektomii

Po roce a půl se stále nedařilo. Začínalo mi to být celé divné. Rozhodla jsem se, že se nechám vyšetřit. „Třeba jsem neplodná,“ napadlo mě. Když mi ale doktorka oznámila, že jsem zcela v pořádku, bylo jasné, že problém musí být u Lukáše. Mlčela jsem další rok a doufala, že se to přece jen podaří a já budu konečně šťastná s dítětem v náručí. Ve 33 letech jsem už propadala zoufalství. Byla jsem pod tlakem času.

Vyrukovala jsem na Lukáše se svým úmyslem mít už konečně děti. „Už déle jak dva roky neberu prášky," řekla jsem hned po sexu. Lukáš zkoprněl. „A stále nejsem těhotná. Nechceš mi něco říct? Jsi zdravý?" ptala jsem se přímo. Dlouhé minuty mlčel, než mi odpověděl. „Před čtyřmi lety jsem podstoupil vasektomii. My dva nikdy nebudeme mít děti...“ Dodnes to celé rozdýchávám. Čekám na ukončení rozvodu a doufám, že mám ještě čas založit rodinu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články