Bizarní sekta: Církev eutanazie zachraňovala planetu brutálním způsobem

Bizarní sekta: Církev eutanazie zachraňovala planetu brutálním způsobem
Zdroj: Unsplash

Také přemýšlíte o tom, jak byste mohli zachránit naši notně zdevastovanou planetu? Tutéž otázku si kladli i členové Církve eutanazie, která vznikla v roce 1992. Jejich ekologický aktivismus však nezahrnoval osvětové přednášky a sbírání odpadků. V hlavách se jim honily mnohem radikálnější nápady.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 05. 2022 10:30

Církev eutanazie byla založena reverendem Chrisem Kordou a pastorem Kimem. Tito dva pánové vymysleli jednoduchý, ale přitom dostatečně šokující slogan - Zachraňte planetu, zabijte se. Ten k nim přitáhl desítky lidí. Aby se na Zemi obnovila rovnováha mezi lidmi a ostatními živočišnými druhy, bylo potřeba snížit populaci. A to sebevraždami...

Čtyři základní principy záchrany planety

Každý, kdo vstoupil do Církve eutanazie, musel začít přemýšlet o čtyřech následujících principech, na kterých stálo celé učení Kordy a Kima:

  • Sebevražda (je volitelná, ale je dobré k ní povzbudit)
  • Potrat (může být vyžadován, aby se zabránilo plození dětí)
  • Kanibalismus (povinný, pokud se nechcete vzdát masa)
  • Homosexuální a lesbický sex (volitelný, je však důrazně doporučován)

S takovými podmínkami neměla církev nouzi o medializaci. Chris Korda, který se považuje za transgender, tvrdil, že mu to nadiktoval mimozemšťan zvaný “Stvoření". Velmi ho totiž znepokojoval aktuální stav na planetě Zemi. A tak cítil povinnost zakročit.

Asistovaná sebevražda

V roce 1995 si církev pořídila obrovský billboard, který nabízel potenciálním zájemcům možnost zavolat na číslo, kde by mu ”odborníci” pomohli s asistovanou sebevraždou. Jinými slovy, řekli by mu kde, jak a kdy... O dva roky později se v show Jerryho Springera objevil pastor Kim a nutno dodat, že vyvedl z míry i samotného moderátora. Přišel totiž s krucifixem, na němž bylo přibito kuře.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hintmag (@hintmag)

Jenomže jak se říká světská sláva, polní tráva. Takže nic netrvá věčně. Po období velké slávy, kdy na další kontroverze Církve eutanazie čekaly zástupy fanoušků, nastal strmý pád. Po jedenáctém září 2001 se objevilo na internetu video kombinující tvrdé porno, záběry padajících dvojčat a pěveckého projevu samotného Kordy, který sděloval národu, že se “rád dívá”.

Konec Církve eutanazie

Korda v roce 2003 zveřejnil na stránkách církve, že nejlepším způsobem na sebevraždu je otrava, respektive udušení héliem. Když se však provalilo, že tímto způsobem zemřela jedna žena z Missouri, byl to konec Církve eutanazie. Někteří lidé v ní dodnes vidí nebezpečný kult, jiní zase snahu upoutat pozornost na palčivé problémy, které nikdo neřeší. Ať už to bylo jakkoli, jedno je jisté. Jen tak se na ně nezapomene.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Church of Euthanasia

Oddfeed.net: Church of Euthanasia: How Far Would You Go To Save the Planet

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články