Dušičky nepatří jen zesnulým: Keltské tradice poukazují na nový začátek, čas odpoutat se od nefunkčních přesvědčení

Dušičky nepatří jen zesnulým: Keltské tradice poukazují na nový začátek, čas odpoutat se od nefunkčních přesvědčení
Zdroj: Pixabay

Dušičky jsou nejen časem, kdy vyjadřujeme úctu zesnulým. Jsou také prostorem pro očistu duše, která si nese karmické zatížení až po dvanáct generací. Láska, kterou dáte v tento čas těm, kteří už nejsou mezi námi, by měla být stejně silná, jakou v tento čas dáte i sami sobě. Zapalte svíčku nejen na hrobě zemřelých, využijte energii keltských tradic i pro svou přítomnost. Jak?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 29. 10. 2022 06:00

Dušičky jsou svátkem, kdy vzpomínáme na zesnulé a chodíme jim na hrob. Nepochybně spjatý je s nimi však i keltský svátek Samhain, který z 31. října na 1. listopadu zvěstoval konec léta a nový rok. Byl časem, kdy se duše zesnulých vracely domů a lidé jim pomocí lucerniček nebo zapálených loučí pomáhali na cestě do podsvětí. Převleky, které v dnešní době známe hlavně z halloweenských oslav, pocházejí rovněž z této doby. Měly svého nositele chránit před zlými duchy.

Nejpalčivější otázkou Dušiček bude rodové zatížení

Právě Samhain je nejpodobnější americkému Halloweenu, který se slaví právě 31. října. U nás máme toto období spjato především s oslavou Dušiček, které připadají na 2. listopadu. V tento čas máme nejsilnější moc z celého roku očistit svou duši od starých křivd a započít novou éru života, která nám přinese radost, lásku a štěstí.

Vše, co se za poslední měsíce roku 2022 nashromáždilo v našich duších, můžeme pustit. Dost bylo sebelítosti a pochyb o sobě samém. Síla předků nám ukáže, kam už jsme za staletí došli a z čeho můžeme čerpat. Právě karma je v těchto dnech velmi silnou otázkou. Zatížení, které si s sebou naše duše nese, se váže až dvanáct generací dozadu. Pokud nepřijmeme, co bylo dřív, a neuvědomíme si, že se tím nadále nemusíme řídit, nikdy se nepohneme dál.

Poděkujte na Dušičky předkům a běžte dál

Někdy držíme sami sebe v přesvědčení, že musíme následovat to, co žili naši předci. Utrpení, chudobu nebo nefunkční partnerské a rodinné vztahy. Jde o zapsaný kód v našich duších, kterým se řídíme, aniž bychom přemýšleli, co nám slouží, a co nikoliv. Někdy se dokonce setkáte s nepochopením, pokud se vydáte jiným směrem. Právě Dušičky jsou ale časem, kdy se můžete od těchto nefunkčních přesvědčení odpoutat.

Uvěřte, že si zasloužíte přesně to, po čem vaše duše touží. Ne nadarmo se říká, že pokud si něco umíte představit, dokážete to i uskutečnit. Vzpomeňte si na všechny předky a předky jiných, kteří dosáhli obrovského dobra. Pokud to dokázali oni, proč ne vy? Poděkujte za to, co máte, a nedovolte negativním myšlenkám, aby ovládly vaši mysl. Úcta, kterou vyjádříte v těchto dnech zesnulým, by neměla být o nic menší než ta, kterou každý den vyjadřujete sami sobě.

Nápomocná vám v tento čas bude bílá svíce, která přivane dobro do vašich domovů. Pro očistu využijte sůl, kterou přidáte do horké koupele, případně vodu, jež z vás smyje to, co už vám neslouží. V tento čas bude i obyčejná sprcha magická.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články