Meteorický roj Perseidy: Přináší období osobního růstu, měli bychom si však také vyřešit konflikty v rodině

Meteorický roj Perseidy: Nejlepší čas na pozorování bude v noci z 12. na 13. srpna
Zdroj: Unsplash

Perseidy se vrací každý rok v létě a letos tomu nebude jinak. Nejlepší podmínky na jejich sledování budou v noci z 12. na 13. srpna. A protože budou po obloze svištět hodně rychle, také nás možná čekají rychlé změny a nové začátky...

Jana Jánská
Jana Jánská 10. 08. 2023 19:00

Perseidy patří mezi nejslavnější meteorické roje. Jejich "sezona" sice trvá od 14. července až do 24. srpna, ale vyvrcholí dříve. Pokud se na ně chcete podívat, nejlepší možnost bude v noci z 12. na 13. srpna. A protože o víkendu má konečně být hezky, budou v noci i fajn podmínky na jejich pozorování. A co znamenají Perseidy z astrologického hlediska?

Perseidy nás vyzývají, abychom čelili konfliktům

Podle horoskopu jsou Perseidy každoroční připomínkou toho, abychom se postavili čelem ke konfliktům, které již delší dobu máme v rodině či okruhu svých známých. Vyhýbat se jim, nebo se na ně snažit zapomenout, nic neřeší. A není to ani správné. Uvidíte, jak se vám uleví, když si o všem se svým okolím promluvíte.

Perseidy přináší i intenzivní světlo, což může znamenat období osobního záření a růstu. Podobně jako meteory svištící oblohou, také vy můžete zažít rychlé změny a nové začátky ve svém životě. Vesmír vám nyní přináší podporu a spoustu možností, takže se nebojte začít nové projekty, osvěžit stávající vztahy nebo se pustit do poznávání sebe sama.

Co jsou to Perseidy

Perseidy jsou vlastně trosky, úlomky ledu a skal, které po sobě zanechala kometa Swift-Tuttle. Ta se naposledy přiblížila k Zemi v roce 1992. Ale tehdy byla příliš slabá na to, aby ji bylo vidět pouhým okem. Další šance na její pozorování prý bude až v roce 2126.

Meteorický roj Perseidů je ale známý téměř dvě tisíciletí. Už starověcí Číňané sledovali v roce 36 našeho letopočtu neobvyklé úkazy na obloze. Roj dostal jméno podle souhvězdí Persea, protože se zdá, že meteory vyletují z něj. Populární je dodnes, neboť se pravidelně stará o úchvatné divadlo. To by letos mělo být ještě větší, protože Měsíc bude osvětlen pouze z 10 %. A tak Perseidy příliš nezastíní. Za předpokladu, že bude čistá a tmavá obloha, bude podle NASA možné vidět až 100 meteorů za hodinu.

Další horoskopy ➔

Zdroj informací:

Space.com: Perseid meteor shower 2023: When, where & how to see it

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články