Meteorický roj Perseidy: Pokud čekáte na zázrak, teď je šance. Brány hojnosti se otevřou

Meteorický roj Perseidy: Pokud čekáte na zázrak, teď je šance. Brány hojnosti se otevřou
Zdroj: Freepik

Tento týden je naprosto ideální ke sledování meteorického roje Perseid, který tradičně dosahuje svého maxima mezi 11. a 13. srpnem. Co přináší právě vám?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 09. 08. 2022 06:00

Perseidy jsou meteorický roj, který má svůj radiant v souhvězdí Persea a pochází z komety Swift-Tuttle. Je tradičně činný od 17. července do 24. srpna, přičemž svého maxima dosahuje mezi 11. a 13. srpnem. Lidově se mu říká Slzy svatého Vavřince, podle světce, který slaví svůj svátek 10. srpna.

Perseidy splní, po čem srdce touží

Nejstarší informace o tomto roji pocházejí z roku 36 z Číny, dále Japonska, Koreje a o necelých 800 let později i z Evropy. Pro každého z nás přinášejí Perseidy nejen unikátní podívanou, ale rovněž velkou šanci splnit si to, po čem srdce touží.

A to zejména to, co se dlouho zdálo nemožné. Může to být cokoli od nejmenší maličkosti až po obrovské přání. Jaké je to vaše, o kterém jste byli přesvědčeni, že vám Vesmír nikdy nesplní? Právě teď se otevírají brány hojnosti, které můžete využít pro svůj prospěch a čerpat z nich.

Nechte Vesmír, ať vám nabídne řešení

Nečekejte, že k vám věci přijdou na první dobrou. Na to skvělé se vyplatí počkat. Někdy musíte opustit představu o tom, jak by určitá věc měla dopadnout, a dovolit si vyčkat na to nejlepší možné řešení. Představte si to na touze po novém domě.

Když budete chtít dvě koupelny, jedno patro a velkou zahradu, může se stát, že dům, který má o koupelnu víc, vám Vesmír do cesty nepošle, neboť stále budete lpět na tom, co jste si vysnili. Ale co když ten dům se třemi koupelnami je naprostá bomba, na skvělém místě a za skvělou cenu?

Kdy a kde Perseidy pozorovat?

Nepřekvapí vás, že nejlepší místo na sledování Perseid je někde mimo světla města. Nejlepší čas bude právě začátkem tohoto týdne. Sice v tuto dobu ještě nelétají meteory s takovou četností, jako ve svém maximu, ale ještě také nesvítí plný měsíc, jenž dosáhne úplňku ve Vodnáři 12. 8. 2022 ve 3:35. Letos se silnější rok na pozorování Perseid neočekává, ten byl v roce 2016. Letos naopak kvůli úplňku o ty slabší meteory přijdeme.

Zdroje informací:

irozhlas.cz

wikipedia.org

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články