Magie Svatojánské noci: Kvítí prozradí budoucího partnera, bylinky přinesou štěstí

Svatojánská noc: Nasbírejte si pelyněk černobýl, podle našich předků nosí štěstí a hojnost
Zdroj: Freepik

Kdysi se věřilo, že o Svatojánské noci mají bylinky tu nejsilnější moc. Ukážou, kdy se dívka provdá, ale také ochrání před zlými démony. Co bychom tedy měli sbírat?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 23. 06. 2022 06:00

Je škoda, jak Svatojánská noc postupně ztrácí svou popularitu. Dříve patřila mezi ty nejvýraznější svátky ve střední Evropě, dnes je to den jako každý jiný. Přitom právě tento den je pro magii a celý zvěrokruh nesmírně důležitý. Přichází oficiálně začátek léta, končí Blíženci a Slunce vstupuje do Raka. Na jaké tradice nesmíme zapomenout?

O Svatojánské noci je vše povoleno

Lidé věřili, že právě Slunce je tím objektem, který přináší novou energii, naději a sílu. Právě proto tančili kolem ohňů a přivolávali Zemi hojnost. Dívky v tento čas trhaly devatero kvítí a vkládaly si jej pod polštář. Chtěly, aby se jim ve snu zjevil jejich vyvolený.

Tradovalo se, že o svatojánské noci je povoleno vše, co se jindy nesmí. Pokud jste navíc někdy otrhávali okvětní lístky s otázkou, zda vás má váš protějšek rád, tato tradice pochází právě ze Svatojánské noci. Je prostě plná kouzel a magie a může se stát leccos.

Svatojánské byliny nosí štěstí

Dívka by měla kvítí, které natrhala o Svatojánské noci, právě o půlnoci uvít do věnečku. Ten by jí měl napovědět, kdo se stane jejím mužem. Muži, kteří se vydávají hledat poklad, mohou potkat bludičky, což jsou duše nepokřtěných dětí.

O Svatojánské noci je také dobré sbírat byliny, které zvyšují svou magickou moc. Z čerstvých bylin si můžete například připravit koupel či čaj. Pokud nasbíráte pelyněk černobýl, bude vám nosit štěstí a hojnost. Stačí si ho dát do malého sáčku a mít pořád u sebe. Třezalka tečkovaná zase ochrání před zlou mocí démonů.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články