Horoskop ke svatojánské noci 2023: Býky hvězdy varují, Ryby si zaslouží pořádný odvaz!

Horoskop ke svatojánské noci 2023: Býky hvězdy varují, Ryby si zaslouží pořádný odvaz!
Zdroj: Freepik

Svatojánská noc, která se letos slaví z pátku 23. června na sobotu 24. června 2023, je významným svátkem opředeným řadou starodávných mýtů. Co vás v této době, kdy už začalo kalendářní léto, čeká podle horoskopu?

Jana Matušková
Jana Matušková 23. 06. 2023 06:00

Přinášíme horoskop ke svatojánské noci, která se slaví v předvečer svátku křesťanského světce Jana Křtitele (24. června) a je snad nejmagičtější nocí v roce.

Navazuje na předkřesťanské oslavy letního slunovratu, jako jsou slovanská kúpadla nebo anglosaská Litha. Velkou roli při tomto svátku měl především oheň, voda, nahota a zeleň. Typickým prvkem této noci jsou svatojánské ohně pálené na kopcích. Více o tajemných rituálech spojených se svatojánskou nocí se můžete dočíst třeba v tomto článku:

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Lidé ve znamení Berana by měli po svatojánské noci připravit svému protějšku snídani do postele, pak by uklidit celý byt, uvařit oběd, upéct bublaninu a den završit večerní romantickou procházkou.

Býk (21. 4. – 21. 5)

Býci by měli sobotu po svatojánské noci prožít doma a spíše pasivně, ideálně s ovladačem v ruce. Pokud už někam musí, ať je to co nejrychlejší cesta mimo domov. Mohli by totiž způsobit více škody než užitku.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Zrozenci v Blížencích by se měli celou sobotu po svatojánské noci protulit. Postel, nějaký romantický film a něžné milování - ideální sobota pro Blížence.

Rak (22. 6. – 22. 27.)

Raci by měli o svatojánské noci a hlavně po ní prožít něco akčního. Návštěva aquaparku nebo nějaká adrenalinová aktivita bude jejich jasnou volbou. Od rána totiž budou překypovat energií.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi by měli po svatojánské noci vyrazit do zoo za zvířaty. V pěkném počasí si výlet určitě užijí a pohled na krále zvířat jim zvedne sebevědomí. Navíc je to vítaná zábava i pro děti.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny ať v sobotu po svatojánské noci udělají něco pro svou fyzičku. Pokud chtějí být venku, ideální je běh, pokud vevnitř, ať si zajdou do "fitka" nebo na spinning. Jakýkoliv pohyb se ale počítá, i procházka.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhám se bude po svatojánské noci lepit smůla na paty, měly by tedy raději sedět doma. Ať se věnují nějaké kreativní činnosti nebo hraní společenských her. Sice prohrají, ale rozhodně pobaví celý kolektiv.

Štír (24. 10. – 22.11.)

Pro Štíry by měl být den po svatojánské noci ve znamení četby. Ať už si vezmou deku a půjdou si číst do parku, nebo zalezou do postele, měli by si tento den užít s oblíbenou knížkou.

Střelec (23. 11. – 21.12.)

Střelci ať zajedou za příbuznými, udělají jim tím radost a možná z toho kápne i nějaká ta domácí buchta nebo něco ostřejšího. Sobota po svatojánské noci je rovněž vhodným dnem k navazování přátelství.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi mají na sobotu po svatojánské noci jen jednu volbu, a tou jsou nákupy. Těší se na to už několik týdnů a pořád to odkládají. Milí Kozorozi, přichází den, kdy je třeba pořádně provětrat svou kreditku!

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři by si měli udělat pohodičku někde v přírodě a pokud bude počasí přát, nachytat i nějaký ten bronz. Nebude-li sluníčko pálit dostatečně, nevadí! I pouhá procházka udělá Vodnářům dobře na duši.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro zrozence v Rybách mají hvězdy velkou výzvu: Vystrčte po svatojánské noci konečně drápky, je čas na pořádný mejdan, alkohol a tanec. Odvažte se, zasloužíte si to! Poslední doba pro vás nebyla snadná.

Další horoskopy ➔

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články