Maruška (35): Na třídním srazu jsem potkala svou dávnou lásku, zopakovali jsme si první milování ve stodole

Maruška (35): Na třídním srazu jsem potkala svou dávnou lásku, zopakovali jsme si první milování ve stodole
Zdroj: Unsplash

Maruška po letech vyrazila na sraz ze střední školy. Narazila tam na Matěje, svou první velikou lásku. Ten večer se pomilovali a staré city se znovu probudily. I když ví, že by manžela neměla podvádět, je to silnější než ona.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 10. 2022 07:00

Když jsem se rozhodla, že pojedu na třídní sraz po patnácti letech, netušila jsem, jak si tím zkomplikuji život. Setkala jsem se tam s Matějem (35), svou první láskou. Dávná jiskra znovu vzplála a já se s ním pomilovala. Jsem v situaci, kdy nevím, co mám dělat.

Na třídním srazu jsem potkala dávnou lásku

Když mi na začátku srpna přišla pozvánka na třídní sraz ze střední školy, váhala jsem, zda mám jít. Věděla jsem, že se většina spolužáků schází pravidelně. Já k nim nepatřila. Polovina z nich zůstala v Litoměřicích a já snad jako jediná šla do Prahy. I když to není veliká vzdálenost, nikdy jsem za nimi nejela.

O to víc mě pozvánka překvapila. Kamarádka do mě hučela, abych šla. „Jsi pořád doma s malým Jiříčkem. Zasloužíš si trochu zábavy," hnala mě na sraz. Nakonec jsem jí dala za pravdu a potvrdila účast. Syna jsem nechala doma manželovi Frantovi (35) a směle vyrazila do Litoměřic.

Když jsem před školou viděla stát své spolužáky, všechno se mi vybavilo. A ještě víc, když z řady vystoupil Matěj. „Ahoj Maruš, jsem rád, že jsi přijela," pronesl s úsměvem a nabídl mi rámě. Mě se v hlavě probudila minulost. Matěj byl mou dávnou láskou. Chodili jsme spolu celou střední školu. Byl vlastně mou úplně první skutečnou láskou.

Cítila jsem dávno zapomenuté třepetání v břiše

Celý večer jsme se od sebe nehnuli. Skákali jsme si do řeči při vzpomínání na dávné časy. „Vůbec jsi se nezměnila. Jsi pořád ta báječná Maruška," řekl několikrát a hladil mě po vlasech. Já cítila, jak mi hoří tváře. Spolužačkám neuniklo, co se děje. Pavla si mě odtáhla k vedlejšímu stolu. „Stará láska nerezaví, co?" rýpla do mě.

„Víme, že na tebe nikdy nezapomněl," popichovaly mě holky. „Jste praštěný, fakt. To je minulost. Nic mezi námi není," snažila jsem se přesvědčit především sama sebe. I přes stůl jsem cítila jeho pohledy. Propichoval mě pohledem a já cítila to dávno zapomenuté třepetání v břiše. Večer se náramně povedl. Kolem jedné ráno jsme sraz rozpustili.

„Kam máš namířeno?" zeptal se u dveří hospody. „Jedu domů za rodinou," odvětila jsem. „Pojď se ještě projít. Bůh ví, kdy tě zase uvidím," řekl a vzal mě za ruku. Procházeli jsme stará místa plná vzpomínek. Nakonec jsme skončili ve staré stodole, kde jsme se poprvé milovali.

Znovu jsme se pomilovali

„Pamatuješ?" ukázal na staré známé místo. „Na to se nedá zapomenout," usmála jsem se. Když mě začal líbat, vlastně jsem se ani nebránila. Z hlavy jsem vytěsnila jak syna, tak manžela. Naprosto jsem se danému okamžiku odevzdala. Nezaváhala jsem ani na minutu a té noci se s ním znovu pomilovala. Bylo to naprosto úžasné.

Domů jsem se vrátila kolem šesté. Ulehla jsem vedle manžela a necítila jedinou výčitku. Už odpoledne mi přišla od Matěje zpráva. Musím tě znovu vidět. Zrudla jsem jak rajče a odpověděla, že to mám stejně. Každý den si píšeme a voláme. Zamotala jsem se do toho a teď nevím, jak ven. Vím, že mám Matěje ráda. Staré city se probudily a nutí mě podvádět manžela. Vím, že to není správné. Většina lidí by mě za to asi odsoudila. Já si ale nemůžu pomoci. Ten brouk v mé hlavě mě nabádá, abych pustila city ven a neohlížela se...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články