Jarní saláty podle celebrit: Jahodové potěšení Vojty a Betty, ledový salát Nory Fridrichové a speciální zálivka od Chili

Jarní saláty podle celebrit: Jahodové potěšení Vojty a Betty, ledový salát Nory Fridrichové a speciální zálivka od Chili
Zdroj: Herminapress/Se souhlasem Vojty Urbana a Betty Minaříkové/koláž Lifee
Ledový salát Roberta Záruby a Nory Fridrichové jsme si zkusili připravit v redakci. Tady jsou ingredience, které na salát s názvem Ledový Robert potřebujete.Ledový salát omyjeme a natrháme do misky. Zalijeme kefírem. Očistíme si pár stroužků česneku.+ 16 fotek+ 17 fotek

Vybrali jsme si pro vás čtyři zdravé jarní saláty od českých celebrit a jeden z nich jsme si i zkusili připravit. Nutriční poradkyně slavných Lada Nosková sází na zdravý salát do práce, influencerka Chili zase přišla se salátem, který vám bude chutnat, i když nedržíte dietu. Vojta a Betty vytvořili variaci na salát s jahodami a avokádem, který prý prozáří všechna šedá pondělí. Souhlasíte?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 04. 2025 11:45

Influencerka Chili (34) nedávno přišla se salátem, který můžete jíst, aniž byste se pokoušeli hubnout - chutná totiž sám o sobě. „V míse si smíchejte šťávu z limety, tři lžíce kokosového mléka, lžíci kokosového cukru, můžete použít i med. Limetovou kůru, a trocha zázvoru. Osolte a pak si vyberte svůj oblíbený olej. Používám mandlový, ale klidně použijte olivový nebo kokosový. Na závěr použijte pokrájenou čerstvou mátu,radí s dresinkem, který je podle ní pověstné nebe v hubě.

„Tuhle parádu můžete nalít na cokoliv, co odmítáte jíst, protože to chutná moc zdravě. Vystupte ze své komfortní zóny a zkuste i jinou zeleninu než ledový salát a rajče. Třeba rýžové nudle s mangem, cuketou a mrkví,“ dodává s tím, že nic nezkazíte ani obyčejným chlebem. „Nezapomeňte přisypat oříšky, aby to křupalo. Nezapomeňte dozdobit bylinkami, protože i salát si zaslouží vypadat hezky.“

Doporučené video: Vojta a Betty Minaříkovi v talkshow Na kafeečko

Jahodové potěšení podle Vojty a Betty

Na salát podle Betty a Vojtěcha potřebujeme: 300 g čerstvých jahod, 1 avokádo, 150 g sýru feta, 10 ředkviček, ½ fenyklu (nemusí být), 200g baby špenátu, jedlé květy

Na zálivku potřebujeme: 6 lžic olivového oleje, 3 lžičky čekankového originálu, 2 lžíce malinového nebo vinného octa, ½ lžičky soli, ½ lžičky hořčice

Nejprve si nachystáme zálivku: v misce smícháme čekankový originál, ocet, sůl a hořčici a promícháme. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou tak, aby nám vznikla emulze.

Ředkvičky i fenykl si nakrájíme na tenké plátky (nejlépe pomocí mandolíny) a dáme do misky s ledovou vodou, aby zůstala zelenina křupavá. Fetu si rozdrobíme, jahody si nakrájíme na půlky. Avokádo rozřízneme podélně a nakrájíme na plátky.

Těsně před podáváním promícháme listy salátu nebo špenátu se zálivkou, dáme do hlubokých talířů a navrch dáme jahody, avokádo a plátky ředkviček a fenyklu. Zasypeme sýrem feta a dozdobíme jedlými květy.

Salát podle nutriční poradkyně Lady Noskové

Na salát podle Lady Noskové budeme potřebovat: 4 lžičky sezamového oleje, 2 lžíce čekankového sirupu, 1/2 lžičky sušeného česneku, chilli, 10 ml rýžového octa, 1 cm čerstvého zázvoru, 40 ml vody, 120 g syrových kuřecích prsou, sůl, pepř, 45 g rýžových vlasových nudlí, 30 g cukety, 40 g mrkve, 50 g hlávkového červeného zelí, 15 g jarní cibulky, 15 g bambusových výhonků, 4 g sezamových semínek, 30 g baby špenátu

Začněte zálivkou: Umíchejte ji ze 3 lžiček oleje, sójové omáčky, sirupu, sušeného česneku, chilli, rýžového octa, strouhaného zázvoru a 40 ml vody. Osolte, ochutnejte ji a dle potřeby upravte.

Na zbývající lžičce sezamového oleje orestujte kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Osolte je a opepřete, nechte vychladnout.

Dejte vařit rýžové nudle dle návodu, trvá to jen pár minut, a po uvaření je zchlaďte a nechte okapat. Nakrájejte si cuketu na špalíčky, mrkev a zelí na tenké plátky (můžete použít kráječ na zeleninu). Jarní cibulku na kolečka.

A teď začněte s vrstvením salátu. Na dno vysoké sklenice nalijte nejdřív zálivku. Pak jarní cibulku, kuřecí nudličky, zelí a mrkev, cuketu, rýžové nudle, bambusové výhonky. A nakonec baby špenát.

Sklenici zavřete a hurá do práce. Oběd bude skvělý!

Ledový Robert podle Nory Fridrichové

Na Ledového Roberta budete potřebovat: ledový salát, kefír, tuňáka, sůl, pepř

Postup: Ledový salát natrháme na malé kousky, zalijeme kefírovou zálivkou a navrch přidáme kousky tuňáka. Dle chuti osolíme a opepříme.

Na fotografie salátů včetně postupových fotografií Ledového Roberta se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články