Jídelníček podle Barbie Margot Robbie: Místo těstovin rýžové nudle a před plavkovými scénami tři dny jen o mrkvi

Dieta Margot Robbie kvůli filmu Barbie: Místo těstovin rýžové nudle a před plavkovými scénami tři dny jen o mrkvi
Zdroj: Profimedia
Hvězda filmu Barbie Margot Robbie je štíhlá jako proutek. Přesto tvrdí, že jíst s mírou nedokáže a neumí si ani odepřít burgery, hranolky, čokoládu nebo pivo.Pokud má ale natáčet, přechází na celkem striktní jídelníček. Ráno si Margot Robbie dává ovesnou kaši s borůvkami a k tomu smoothie z jablek a kapusty, k obědu pak citronové kuře s hnědou rýží a k večeři tuňáka s batáty.Díky tomu váží při svých 168 centimetrech pouhých (ale stále zdravých) 57 kilogramů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Přiblížit se parametrům legendární panenky Barbie je z hlediska vědy úkol prakticky nemožný. Margot Robbie (33) se ho přesto zhostila na výbornou a v aktuálním kasovním trháku ukazuje postavu jako lusk. Jak jí dosáhla? To australská herečka prozradila v rozhovoru pro Emirates Woman.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 09. 08. 2023 09:30

Margot se na červeném koberci objevovala štíhlá jako proutek už před uvedením Barbie do kin, a jak uvedl web Total Shape, v USA za tu dobu vzrostl počet vyhledávání Margotina jídelníčku o 1364 %. Sama herečka přiznala, že co se týče stravování, umí jít do extrému. Jeden den si klidně dá burger a hranolky, další pak jí jen mrkev, aby vypadala dobře v bikinách.

"Nemám zrovna ukázkový jídelníček. Miluju pivo, hranolky, burgery, ale když vím, že se někde budu ukazovat v plavkách, jsem schopná tři dny v kuse jíst jen mrkev. Nic mezi tím neznám," přiznala magazínu Emirates Woman. "Neumím jíst s mírou. Je mi mizerně, když nejím. Nedokážu se celé dny živit jen salátem nebo pít obden sklenici vína. To prostě nedávám," dodala herečka, která při 168 centimetrech váží okolo 57 kg.

Když se ale Margot Robbie chystá na konkrétní roli, umí zabrat. Například se zcela vyhýbá nasyceným tukům, fast foodům, slazeným nápojům nebo čokoládě. Místo toho volí potraviny s vysokým obsahem bílkovin a dalších výživově cenných látek.

Snídaně pod Margot Robbie

Den Margot zahajuje ovesnou kaší - skvělým zdrojem komplexních sacharidů, které postupně uvolňují energii na celé dopoledne - s borůvkami plnými antioxidantů. To vše zapíjí smoothie z kapusty a jablka. Jablka mají málo kalorií, zato hodně vlákniny, zatímco kapusta je plná antioxidantů, vápníku, železa a dalších užitečných látek, přičemž pomáhá vyplavovat toxiny z těla.

Oběd podle Margot Robbie

Základem hereččina oběda jsou kvalitní bílkoviny. Často si proto dává citronové kuře s hnědou rýží nebo makrelu s rajčaty a okurkou. Kuřecí prsa a makrela podle odborníků obsahují všech devět esenciálních aminokyselin, čímž napomáhají regeneraci svalů a jejich růstu. Hnědá rýže povzbuzuje metabolismus, zatímco rajčata a okurka obsahují velké množství vody, čímž pomáhají zavodňovat organismus.

Večeře podle Margot Robbie

K večeři si Margot s chutí dá kombinaci sacharidů a bílkovin, tedy optimálně tuňáka s batáty nebo vegetariánskou směs s rýžovými nudlemi. Tuňák nejen obsahuje nízké množství tuku, ale je také bohatý na vitamin A a železo. Rýžové nudle mají zase oproti těm vaječným méně kalorií a tuku.

Co na to výživový poradce?

Když ale zrovna nenatáčí, herečka si nezdravé potraviny podle svých slov rozhodně neupírá. V jejím jídelníčku se objevují vafle, hranolky nebo čokoláda. Mluvčí Total Shape, webové stránky, která poskytuje informace o posilování, doplňcích stravy a cvičení, pro magazín Hello! uvedl: "I když je jídelníček, který zde Margot prezentovala, plný zdraví prospěšných surovin, je důležité vědět, že žádná dieta se nehodí pro každého. Je dobré vyzkoušet různé potraviny a zjistit, které nejvíce vyhovují konkrétně vám. Ať už stran hubnutí, nebo budování svalové hmoty."

Zdroje informací:

Hellomagazine.com

Totalshape.com

Emirateswoman.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články