Chybí vám chuť na sex? Vsaďte na kopřivu, dokáže zázraky

Chybí vám chuť na sex? Vsaďte na kopřivu, dokáže zázraky
Zdroj: Unsplash.com

Kopřiva je zázračná snad ve všech ohledech. Kromě toho, že zamezuje vypadávání vlasů, umí vzbudit i chuť na sex. A to není zdaleka všechno, v čem tahle rostlina dokáže pomoci.

Jana Jánská
Jana Jánská 20. 05. 2020 11:17

Lidé odjakživa touží po tom vypadat mladě a způsob na to uměli nalézt i bez existence botoxu. Kůži vám může vypnout kopřiva. Při určitém množství dokáže vaši pleť osvěžit a zbavit ji nedokonalostí. Vnitřně ji totiž pročistí, protože působí pozitivně na močové cesty a imunitu. Všechno se pojí se vším.

Výhody kopřivy

Příznivě působí i jinak. Podporuje činnost slinivky a vaječníků a v neposlední řadě zastavuje krvácení. Pomůže i při vypadávání vlasů, kdy se hrst kopřiv deset minut povaří v půl litru octa. Odvarem se pak potírají kořínky vlasů. Použít ji ale můžete i v gastronomii jako ingredienci do špenátů, polévek nebo nádivky.

Kopřiva jako afrodiziakum

Afrodiziakálních účinků kopřivy si lidé cení asi nejvíce. Spouštěče touhy jsou ukryty v kořenech rostliny. S postupujícím věkem klesá hormonální hladina v krvi a zájem o sex se postupně vytrácí. Látka v kopřivě se nazývá DVTHF. Na bílkovinu s názvem SHBG se váží sexuální hormony. Ta blokuje jejich dostupnost do cílových tkání. DVTHF pro změnu blokuje onu bílkovinu, takže díky tomu máme větší chuť na sex.

Pokud máte náročnou práci a stresujete se, dejte si kopřivový čaj. Při pravidelném požívání vás stresu zbaví, a navíc vám pomůže při trablech v intimním životě. Recept najdete zde:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články