Dieta? Neznám! 10 tajemství štíhlých žen, které si jídlo neodpírají

Pro štíhlou figuru nemusíte trpět.
Zdroj: unsplash.com
Být štíhlá ale můžete i bez drastických diet.Vyhněte se nápojům s umělými sladidly.S váhou se netrapte, důležité je, abyste byla spokojená sama se sebou.Když si jednou za čas zahřešíte, nijak vám to neublíží.+ 7 fotek+ 8 fotek

Ve vašem okolí se zajisté nachází někdo, kdo si klidně několikrát do týdne zajde do fastfoodu, nebo vám prozradí tajemství, že včera večer stláskal celou tabulku čokolády. Ale že by se to na něm nějak projevovalo? Nikoliv. Jak jen to sakra dělá?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 06. 12. 2018 18:34

Užít si jídlo neznamená sníst všechno, na co přijdete, protože na to všechno máte zrovna chuť. Štíhlou figuru si můžete udržet i bez dietování, pokud se budete držet následujících deseti pravidel.

1. Nevyčítejte si ten donut

Když už při konzumaci sladké neřesti budete myslet na to, co jste to zase provedla, začne se vás uvolňovat stresový hormon. A to je první krůček k tomu, aby se vám všechny kalorie uložily do bříška. Když už hřešíte, užívejte si to.


2. Kolem cukru choďte obloukem

Hlavně kolem toho tekutého. Kalorické zlo se převléklo do podoby limonád a energetických drinků. „Zero sugar“ nápoje navíc váš mozek oblbnou tak, že pak budete mít na cukr ještě větší chuť. A kalorická jídla. Honí-li vás mlsná, nesnažte se ji ošálit náhražkou. Dejte si pořádnou dávku a ona dá zas na nějaký čas pokoj.


3. Staňte se gastro odbornicí

Sůl zadržuje v těle vodu. Což je samozřejmě špatné, tudíž čím méně soli, tím lépe. Nahraďte ji bylinkami a kořením, živočišné tuky vyměňte za kvalitní oleje. Lékaři také doporučují kajenský pepř, který prý doslova spálí kalorie.




4. Počty stranou

Jste-li tabulkový maniak, bude to pro vás těžké. Excel ale hoďte za hlavu. Takové tuky z ryb, olivového oleje nebo ořechů mají dočista jinou výživovou hodnotu, než ty, které jsou v burgeru a hranolcích udělaných ve starém friťáku.


5. Mlsejte v klidu

Přemíra cukrů jistě není pro náš organismus dobrá. Pokud si ale dáte dvě kolečka kolem baráku nebo popoběhnete každé ráno na tramvaj, klidně si tu sladkou tyčinku dejte. Můžete mít tedy naprosto čisté svědomí, protože přijatou energii zase hned vrátíte do koloběhu.


6. Z jídla udělejte požitek

Když si ho budete umět užít, nebudete tak lačná po dalším a dalším příjmu. Váš mozek si zapamatuje ten krásný pocit a na nějakou chvíli mu vydrží. Musíte mu dát ale šanci. Když do sebe budete házet páté přes deváté, jak se má na takové množství soustředit?




7. Při jídle nemluvte

Povídání si s kamarádkou vás bude rozptylovat a hlava si neuvědomí, že jíte. Budete vykládat a vykládat a najednou vám odletí knoflík z kalhot na druhou stranu místnosti.


8. Vyhněte se „nízkotučným“ potravinám

Všude platí něco za něco. Pakliže je ubráno na tuku, přidáno bude na cukrech, soli a dalších velmi „prospěšných“ ingrediencích.


9. Netrapte se

Čtvereček čokolády jednou denně je rozhodně lepší varianta než spořádat na posezení celou tabulku.


10. Dopřejte si dostatek spánku

Jestliže budete nevyspalá, projeví se to ve všem. Náladě, trávení, chuti k jídlu... Únava má neblahý vliv na zvyšování tělesné hmotnosti.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články