K výrobě tohoto nízkokalorického dortu, který je dietní, lahodný a zdravý, budete potřebovat velké množství žloutků. Ideálně domácích. Pokud tedy mají vaše slepice zrovna sezonu nebo nevíte, co s přemírou vajíček, rozhodně ho vyzkoušejte.
Pokud milujete sladkosti, buchty nebo dezerty a svůj život si bez těchto laskominek neumíte představit, ale přitom se snažíte dodržovat zdravou životosprávu, pak pro vás máme tip na úžasný kokosový dort, po kterém nepřiberete ani gram.

Veganské dezerty: Stravujte se v novém roce zdravě, chutně a bez výčitek
Suroviny:
Na těsto:
9 ks vajíček
9 polévkových lžic přírodního cukru
8 polévkových lžic namleté mouky z ovesných vloček
1 lžičku sody
2 polévkové lžíce kakaového prášku
Na krém:
6 žloutků
2 vanilkové pudinky
8 dl mléka
4 polévkové lžíce kokosové moučky
2 polévkové lžíce přírodního cukru
Postup:
Na dort budete potřebovat tři korpusy. Lze je připravit i spolu, pokud se však chcete vyhnout nerovnostem, doporučujeme připravit každý korpus zvlášť. Vajíčka rozdělte a žloutky utřete s přírodním sladidlem. Následně přimíchejte kakaový prášek se sodou a moukou.
Bílky vymíchejte na tuhou pěnu a opatrně ji přimíchejte do žloutkové směsi. Těsto vylijte do dortové formy o průměru 20 cm a pečte na 180 °C přibližně 15-20 minut. Žloutky smíchejte s malým množstvím mléka a s pudinkem, následně přidejte přírodní cukr.
Nakonec přilijte zůstatek mléka a na mírném ohni povařte, dokud směs trochu nezhoustne. Mixérem míchejte do vychladnutí a přidejte kokosovou moučku. Krém rozdělte na tři části a potřete jím korpusy. Dozdobte podle potřeby.