Konečně nehipsterské bistro na Letné — platná otvírací doba na dveřích a úcta k zákazníkovi se vrací

Kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré
Zdroj: Belcredi Bistro & Bar
Kynutý borůvkový knedlík s vanilkovou omáčkou a skořicovou zmrzlinouHovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejemDýňový krém s jablky a dýňovými semínkyKančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré+ 1 fotka+ 2 fotky

Pražská čtvrť Letná je vyhlášenou destinací hipsterských podniků všeho druhu. Normální je zkrácení otevírací doby dle nálady, nespokojenost s pokrmem řešit pouhým odfrknutím, skořápky v míchaných vajíčkách jsou vlastně bonus. Takhle to ve světě hipsterského světa gastronomie chodí.

Redaktor
Redaktor 26. 08. 2018 15:43

Odlehčení fádní a těžké gastronomie je určitě vyžadovaným trendem doby, ale čeho je moc, toho je příliš. Dobrou variantou je bistro, které ctí čistotu a pravidla, které dělají z obyčejného oběda či večeře zážitek. Přesně tímto směrem jde Belcredi Bistro & Bar na bulváru Letné, ulici Milady Horákové, pod střechou historií ověnčeného hotelu Belveder. Avšak nejedná se o hotelovou restauraci. Čistá mezinárodní kuchyně, kvalitní pokrmy, čerstvé suroviny, žádný fastfood ani škrobený business oběd.

Belcredi Bistro & Bar zahájilo svou činnost 1. listopadu 2017. Své hosty baví nápaditými poledními menu, která jsou různorodá, takže si vybere každý. Volí mezinárodní kuchyni, neubírají se jedním směrem. Můžeme se setkat s mexickou, italskou, českou, francouzskou a třeba i thajskou kuchyní. V Belcredi Bistro & Bar se vaří celý svět. Inspirací je aktuální chuť.

Velká část pokrmů z à la carte má stejný jmenovatel, zdravé stravování. Lehké chody zohledňující potravinové alergie. V menu se často objevují bezlepková jídla a paleo strava. Neposlední řadu zaujímá nápojové menu. V Belcredi Bistro & Bar nabízejí 10 vlastních signature drinků, které staví na vlastních sirupech a infúzích. Například Strawberry basil fizz, Penicillin sour nebo Bucky Tonka. Předností jsou také eventové prostory k pronájmu, které jsou cateringově zajištěny Belcredi Bistro & Bar.

Za stále větším úspěchem Belcredi Bistro & Bar stojí celý tým. Všichni jsou na jedné lodi a snaží se povýšit letenský bulvár. Nyní by si zasloužili vyjmenovat všichni, jeden po druhém. Výčet ale zúžím. Prvním z nich je majitel Miroslav Matějka, který je také spoluvlastníkem Art Mánes Restaurant. Dalším je manažer Daniel Mádr, který má pod palcem celý provoz. Svou manažerskou dovednost již předvedl v Art Restaurantu Mánes. Ve volném čase se zajímá o sport a gastronomii. Třetím je šéfkuchař Aleš Veselý, jenž vykonával stejný post před tím v Premiér Mercato. Jeho koníčkem je česká historie. Čtvrtým je zástupce šéfkuchaře Marek Vobořil. Ten svou kariéru započal v Zátiší group, poté Portfolio restaurant. Díky těmto podnikům si vybudoval slušné znalosti fine diningu. Ve svém volném čase rád cestuje.

Podívejte se na nové podzimní menu do galerie.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články