Melouny se na nás v obchodech smějí: Jak vybrat čerstvý, šťavnatý a chutný i na jaře?

Plátky vodního melounu vás rozhicují jako nic.
Melouny se na nás v obchodech smějí: Jak vybrat čerstvý, šťavnatý a chutný i na jaře?Melouny se na nás v obchodech smějí: Jak vybrat čerstvý, šťavnatý a chutný i na jaře?Melouny se na nás v obchodech smějí: Jak vybrat čerstvý, šťavnatý a chutný i na jaře?Melouny jsou zdravé a osvěžující.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pokud si při výběru melounu na trhu nebo v obchodě nejste jisti, zda bude zralý, protože přece jen ještě není ta pravá melounová sezona, ale vy na něj přesto máte chuť, poradíme vám, jak na to, abyste si nepřinesli domů vodovou hmotu bez chuti a vůně.

Petra Járková
Petra Járková 21. 05. 2019 10:00

Když budete dodržovat tyto rady zkušených farmářů, můžete si být jisti, že domů přinesete ten nejlepší kousek široko daleko a na sladké pochoutce si všichni pochutnáte.

1. Velikost plodu

Pokud byl meloun vypěstován u nás v Čechách a je příliš velký, pak je zřejmé, že na něj bylo použito příliš mnoho hnojiva. Bude tedy lepší tohoto obra se vyvarovat.

2. Dostatečná váha

Ať už je meloun jakkoliv velký, měl by být dostatečně těžký. Pak máte jistotu, že pod slupkou se skrývá sladký a zdravý plod.

3. Pruhy zralosti

Čím jsou „čáry zralosti“ žlutější, tím máte větší pravděpodobnost, že bude plod sladší.

4. Vůně

Pokud necítíte ze slupky melounu žádnou vůni, pak to znamená, že nebyl vypěstován přírodním způsobem a rozhodně ho nekupujte. Slupka by měla vonět svěže a čerstvě.

5. Zvuk

Pokud při ťukání do melounu uslyšíte dutý zvuk, pak máte ten pravý. Další možností je uchopit ho oběma rukama a lehce zmáčknout, pokud začne mírně praskat, je to také v pořádku.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články