První jarní den se blíží! Nejlepší detox, který pročistí tělo už za tři dny

První jarní den se blíží! Nejlepší detox, který pročistí tělo už za tři dny
Zdroj: pixabay.com
Do smoothie během očistné kúry nepřidávejte mléko ani jogurt, maximálně vodu.Kysané zelí k svačině pročistí střeva i celý trávicí trakt.Před spaním si dejte heřmánkový čaj.Škodliviny nahromaděné v těle mohou být příčinou bolestí hlavy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Cítíte se po dlouhé zimě unavení, trápí vás ospalost, bolí hlava nebo snad máte problémy s trávením a náladu pod psa? Nejspíš to bude škodlivinami nahromaděnými v těle. Na vině je nejen nezdravý životní styl, ale i znečištěný vzduch kolem nás, který dýcháme, a také každodenní stres. Zbavit se jich vám pomůže třídenní detoxikační kúra.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 14. 03. 2019 10:00

Očistná kúra vás nakopne a pomůže vám zhubnout

I když se o očistě organismu hovoří především na jaře, naši předkové dokonce drželi před velikonočními svátky půst celých čtyřicet dní, měli byste si kratší detoxikaci naordinovat přibližně každé dva měsíce. Ideální je na to samozřejmě využít víkend. Pokud máte možnost prodloužit si ho, vezměte si volno i v pátek či v pondělí a pokuste se ty tři dny strávit co nejvíc v klidu, nikým a ničím nerušeni.

Už za tři dny se budete cítit lépe, zbavíte se nafouknutého bříška, zrychlí se vám trávení, pocítíte příliv nové energie, lépe budete čelit stresu i nemocem. Správně zvládnutý detox nejen očistí tělo a zpomalí proces stárnutí, ale pokud plánujete zhubnout do léta nějaké to kilo, připraví organismus i na postupný úbytek váhy a hubnutí vám půjde snáz.

Připravte tělo na detox

Aby náhlé vysazení jídla a komplexně odlišný denní režim neznamenaly pro vaše tělo příliš velký šok, snažte se už tři čtyři dny předem omezit konzumaci živočišných bílkovin, jako jsou vajíčka, mléko, mléčné výrobky, maso a také ryby. Místo toho si častěji pochutnejte na ovoci a zelenině. Poslední den před detoxem pak živočišné bílkoviny vypusťte ze svého jídelníčku úplně.

Z nápojů byste se měli vyhnout kávě, slazeným nápojům a alkoholu. Pitný režim by měl sestávat z 3 litrů obyčejné neperlivé vody. Vhodný je i bylinkový čaj, zkuste třeba pročišťující kopřivu, meduňku či heřmánek. Hned po probuzení vypijte sklenici teplé vody, do které si přidejte plátek citronu. Díky tomu nastartujete správný proces trávení a zrychlíte činnost metabolismu. Voda s citronem vás bude doprovázet i celým detoxem.

Po absolvování kúry se snažte dodržovat zásady zdravého stravování. Ještě několik dní se vyhýbejte smaženým, tučným a těžkým jídlům. Maso a ryby zařazujte do jídelníčku pomalu. Potraviny z bílé mouky a bílý cukr, ale také kofein a samozřejmě alkohol a cigarety zkuste omezit nebo zcela vysadit.

PRVNÍ DEN OČISTNÉ KÚRY

Snídaně

Připravte si smoothie z čerstvého ananasu nebo grapefruitu.

Dopolední svačina

Dejte si pomeranč, mandarinku nebo pomelo a vypijte opět sklenici teplé vody s plátkem citronu.

Oběd

Připravte si domácí rajčatový džus ze 4 velkých rajčat, 2 hrnků vody a lžičky medu. Rajčata nakrájejte na malé kousky, dejte do hrnce, podlijte vodou a nechte dusit doměkka. Ještě teplá rajčata rozmixujte a přeceďte přes jemné sítko, aby v džusu nezůstala zrníčka ani slupky. Doslaďte lžičkou medu, podle potřeby můžete naředit vodou a nechte vychladit. Nakonec zapijte sklenicí teplé vody s citronem.

Odpolední svačina

Banán a sklenice teplé vody s plátkem citronu.

Večeře

Sklenice smoothie z mrkve, jablka a celeru. Zapijte ho opět teplou vodou s citronem.

DRUHÝ DEN OČISTNÉ KÚRY

Snídaně

Miska hroznového vína a neslazený zázvorový čaj.

Dopolední svačina

Sklenice teplé vody s plátkem citronu.

Oběd

Sklenice domácího rajčatového džusu a salát připravený z 1 jablka, 6 ředkviček a kousku celeru.

Odpolední svačina

Mistička kysaného zelí a sklenice teplé vody s plátkem citronu.

Večeře

Salát připravený z jedné hrušky, jednoho manga a 60 g borůvek. Sklenice čerstvého džusu z mrkve, jablka a celeru. Zapijte teplou vodou s citronem.

TŘETÍ DEN OČISTNÉ KÚRY

Snídaně

Mistička suché vařené rýže s neslazeným meruňkovým kompotem.

Dopolední svačina

Grapefruit a sklenice teplé vody s plátkem citronu.

Oběd

Mistička suché vařené rýže s na vodě podušenou zeleninou a čerstvými bylinkami.

Odpolední svačina

Mistička strouhané mrkve s citronovou šťávou a sklenice teplé vody s plátkem citronu.

Večeře

Mistička suché vařené rýže s tofu a čerstvými bylinkami. Zapijte teplou vodou s citronem.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články