Rady od nejlepších hospodyněk: Znáte ty nejvychytanější kuchyňské fígle?

Triky, které ocení každá hospodyňka
Zdroj: Pinterest
Mikrovlnku ocení doma nejedna hospodyňkaKaždá hospodyňka by měla umět dokonalý džemSprávná hospodyňka má doma naklizeno.Rozhodně se ani nesnažte najít si civilní zaměstnání. S tím by hospodyňka neměla mít nic společného. Váš úkol je především uklízet a vytvářet teplo domova.+ 6 fotek+ 7 fotek

Předávají se v rodinách po generace a když se náhodou v kuchyni nějaký malér stane, jsou vždy po ruce. Nahlédněte do následujících tipů, které se vám třeba také budou hodit.

Petra Járková
Petra Járková 29. 05. 2019 10:00

1. Banány. Pokud jsou zelené, pěkně zežloutnou, když je na několik dní zabalíte do papíru.

2. Bramborová kaše. Ředí se přiléváním horkého mléka. Míchejte ji v této fázi ručně. Pokud ji zalijete studeným mlékem, bude mazlavá, když ji vyšleháte mixérem, bude zpěněná, rychle zřídne a ztratí na chuti.

3. Kaši můžete připravit i ze sušeného mléka. Uvařené našťouchané brambory smícháme se sušeným mlékem, zalijeme horkou vodou a dobře promícháme s kouskem másla.

4. Bramborové placky. Budou ještě lepší, když do těsta přidáme před smažením trochu strouhanky. Na kilo brambor potřebujeme asi 3 polévkové lžíce strouhanky.

5. Citronová kůra. Můžete ji nastrouhat do zásoby a usušit na papíru. Potom ji uskladněte v pevně uzavíratelné nádobě a skladujte na temném a chladném místě.

6. Cibule. Nekrájejte ji příliš nadrobno, nebo zhořkne. Před smažením ji navíc můžete poprášit moukou.

7. Med. Pokud med zaschne ve sklenici, ponořte ji zpola do vařící vody a chvilku ještě povařte. Opět získá svoji konzistenci.

8. Mléko. Při převařování se neudělají škraloupy, když do vroucího mléka hodíte dvě tři kostky ledu.

9. Když do mléka dáte křenový list, nezkysne a zůstane svěží několik dní.

10. Olej. Olej do fritézy můžete vylepšit lžící octa. Připravované pokrmy pak nenasáknou tolik tuku.

11. Palačinky. Občas se připalují, ale když potřete pánev syrovou bramborou, půjde vám práce mnohem lépe od ruky.

12. Pečené maso. Když dáte před pečením na dno pekáče nebo plechu několik plátků jablek a necháte je úplně rozvařit, šťáva zhoustne a získá jemnou chuť. Když chcete, aby bylo maso dobře propečené, podlijte ho pivem.

13. Pečené kuře. Dostane zlatou a křupavou kůrku, když ho před pečením potřete na povrchu máslem a mírně posypete moukou. Jeho chuť ještě vylepšíte, když ho pokapete citronovou šťávou.

14. Petržel. Sušením nesmí ztratit původní vůni, jinak chutná jako seno. A to, jak známo, nijak nechutná. Musí se sušit se solí. Na čistém papíru ji rozprostřeme, lehce prosolíme a necháme uschnout. Pak uskladníme v kameninové nádobě.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články