Vaření v mikrovlnce: Jak na křupavou slaninu, vařené brambory nebo knedlíky jako od babičky

Křupavá slaninka z mikrovlnky
Zdroj: Pinterest
Dejte česnek před loupáním na chvíli do mikrovlnky a půjde vám to samoJak na křupavou slaninku z mikrovlnky?Mikrovlnku ocení doma nejedna hospodyňkaKřupavá slaninka z mikrovlnky+ 5 fotek+ 6 fotek

Pokud nejste zarytými odpůrci mikrovlnky, pak vězte, že tuto kuchyňskou věcičku můžete používat na mnohem víc než jen ohřívání. Využijí ji jak začátečníci, tak zkušené hospodyňky.

Petra Járková
Petra Járková 28. 05. 2019 10:00

Nadýchané knedlíky jako od babičky

Pokud neumíte správné a nadýchané knedlíky, jaké dělá vaše babička, nezoufejte. Mikrovlnka je udělá za vás a ještě budou hotové za chvilku. Navíc se povedou vždycky, takže ostuda se rozhodně konat nebude.

Na přípravu dvou hrnků, tedy asi deset plátků, potřebujete: rohlík, vajíčko, hrneček polohrubé mouky, hrneček mléka, sůl, ½ prášku do pečiva. Rohlík nakrájejte na drobné kostičky, z bílků ušlehejte tuhý sníh – vše smíchejte, vyrobte řidší těsto a přelijte ho do dvou vymazaných hrnečků. Vložte do mikrovlnky a zapněte ji na nejvyšší výkon na osm minut. Pak knedlík vyklopte a nakrájejte na plátky.

Uvidíte, jak si pochutnáte a nikdo už jiné knedlíky chtít nebude.

Avokádová pomazánka z tvrdého avokáda

Pokud potřebujete udělat avokádovou pomazánku a v obchodě mají jen tvrdá avokáda, tak i s tímhle problémem vám pomůže právě mikrovlnka.

Propíchejte slupku avokáda vidličkou a vložte ho na 30 vteřin do mikrovlnky. Avokádo bude měkké a můžete z něj úplně klidně udělat i pomazánku.

Loupání rajčat a česneku snadno a rychle

Oloupat rajče není jen tak, pokud ho nespaříte. Můžete ho ale i vložit na zhruba minutu do mikrovlnky – pak půjde slupka snadno dolů.

Loupání česneku je také pěkně otravná práce. Slupky nejdou odtrhnout a všude se lepí. Loupání vám usnadní mikrovlnka. Hlavičku česneku (malinko odkrojte vršek stroužků) dejte do mikrovlnky, nastavte na maximální výkon a ohřejte na 10–20 vteřin. Loupání půjde snadno.

Vždy čerstvé pečivo

Těšili jste se ráno na měkké pečivo, ale přes noc vám ztvrdlo? Dejte pečivo do misky, položte na něj navlhčenou utěrku a dejte na střední výkon na 20–30 vteřin do mikrovlnky.

Křupavá slaninka k snídani

Potřebujete plátek křupavé slaninky? Do minuty je na stole – stačí vložit plátky anglické slaniny mezi dvojitou vrstvu kuchyňských papírových utěrek a dát na minutu do mikrovlnky na nejvyšší výkon. Jako bonus bude i méně mastná, protože tuk vsaje papír.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články