Snídaně – základ dne. Proč je důležité ji nevynechat a alespoň něco málo do sebe ráno nasoukat?

Snídani můžete spojit s přáteli a vyrazit do kavárny na brunch.
Zdroj: unsplash.com
Pokud jste na sladké, můžete si dopřát lívance.Vajíčka jsou dobrým zdrojem bílkovin.Káva má mnohdy na vaše "probrání se" falešný účinek.Vhodnější je po ránu zelený čaj.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ty výmluvy o nedostatku času nebo že nemáte ráno hlad známe. Nasnídáte se v práci nebo prostě ráno váš žaludek není úplně naladěný na příjem potravy. V práci ale na snídani úplně zapomenete a tím značně trpí váš metabolismus.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 09. 2018 14:35

To, že si ráno nedopřejete ani kousíček něčeho k snědku, zpomalí a zastaví váš trávicí proces. Tělo ale nějakou energii na start nového dne potřebuje, tudíž kde si vezme tu dávku, abyste byli schopni fungovat? Z předchozího dne. Už víte, proč jste unavení a bez energie? Protože jste se nenasnídali a vaše tělo muselo otevřít dveře se zásobami s nápisem „včerejšek“.

Jestliže jste jeden z těch, kterým se ráno ani snídat nechce, stojíte před výzvou. Věřte ale tomu, že pokud se vám ji podaří pokořit, budete z toho jen profitovat. Snídani si připravte večer, přípravný proces vás tak ráno nebude zdržovat a vy stihnete svůj obvyklý spoj do práce.




Začít můžete se směsí müsli, ovesnými vločkami nebo jogurtem s kousky ovoce. Vyhněte se však umělým cukrům schovaným v džusech. Máte-li chuť na sladké, udělejte si čerstvý fresh. Místo ranní kávy, která má mnohdy jen placebo efekt, si dejte vodu s mátou nebo zelený čaj s medem a citronem. Probudí vás více a nezbude vám po nich v ústech nakyslá pachuť. Máta vám dech naopak provoní lépe než kdejaká žvýkačka.


Pokud vaše myšlenky vedou spíš k snídani slané, volte kvalitu. Vyhněte se bílému pečivu, po kterém se akorát tak nafouknete a za pár hodin budete mít hlad. Raději sáhněte po trochu dražším, ale pro vaše tělo rozhodně výživnějším a zdravějším celozrnném žitném nebo slunečnicovém chlebu. Salámy nebo šunky volte ty, které mají vysoký podíl masa, alespoň 92 %. Dobrým zdrojem bílkovin po ránu jsou i vajíčka, která si můžete připravit na tisíce způsobů.


Na to, kolik času přípravou snídaně strávíte v poměru k tomu, jak se vaše tělo bude chovat po zbytek dne, je to velmi malá daň. Buďte tedy sami na sebe hodní a dopřejte tělu, co si žádá, tudíž dostatečný zdroj energie a živin, které vám pomohou zvládnout den na jedničku. Děláte to koneckonců kvůli sobě a investovat sami do sebe je to nejlepší, co můžete udělat. Ať už čas, peníze, nebo tu energii.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články