Užeňte chlapa na sladké: Vyzkoušejte nejlepší cukrářské trendy roku 2019

Takové luxusnější rakvičky s exotickým ovocem
Zdroj: Marsalekjosef.com
Dorty jsou Maršálkovou doménouTrendy dort roku 2019Tenhle dort už je hotovým uměleckým dílemNa kterou máte chuť?+ 17 fotek+ 18 fotek

Většina mužů je na sladké, tudíž nějaký ten lahodný dezertíček s chutí sní a ještě u nich stoupnete na žebříčku dokonalosti.

Petra Járková
Petra Járková 02. 04. 2019 10:00

Na to, jaké budou trendy v cukrářské výrobě v roce 2019 a čím byste se měly nechat inspirovat, jsme se zeptali cukrářského a pekařského mistra, jehož dortíky miluje i sama anglická královna, Josefa Maršálka.

Vrstvení

Je úplně jedno, jestli se budou přes sebe uhlazeně vrstvit jednotlivé barvy krémů či modelovacích hmot anebo se přes sebe budou nanášet malované a reálné elementy (například jedlé květiny). Výsledek má pouze oživit jinak statický cukrářský dezert či solitér ve formě dortu.

Pastel de Nata

Vaječný koláček, Crema Catalana, Creme brulée, Eggnog Tart, Custard Tart – ty všechny mají společného jmenovatele. Vaječná náplň se smetanou, mlékem a kořením (vanilka, skořice, pomerančová a citronová kůra, muškátový oříšek) je v případě portugalské speciality zapečena v košíčku z perfektně křupavého listového máslového těsta. Těšte se, protože nás čekají všude.

Metalická cukrařina

Lanýže obalené ve stříbrných či měděných barvách, plátky ryzího zlata či stříbra na dezertech, malování zlatou barvou stejně jako temperami či polévání jednotlivých zákusků třpytivou „kovovou“ glazurou na bázi želatiny či pektinu. Lesklá hoch a posh do detailu odvedená řemeslná práce je absolutně v kurzu.

Choux

Pálená hmota, paté a choux či jen choux paste; jedno je jisté; cukrárny s eclairs či větrníčky se otevírají po celém světě. Neuvěřitelně flexibilní receptura, která se dá plnit sladkými i slanými náplněmi a zdobit na 100+1 způsobů, je ještě pořád na vzestupu v očích svých fanoušků. Praha na ten svůj ještě pořád čeká. A přijde, nezůstane u jednoho, stejně jako se stalo u donutů.

Méně je více

Mini verze čehokoliv budou všude, od snídaňových muffinů, po dopolední snacky a dánské pečivo, přes mini housky a preclíky k čaji. Mini kousky našich oblíbených dezertů nás a naše strávníky budou vybízet k ochutnání ne jednoho, ale několika kousků v cukrárnách a kavárnách.

Exotika

Ve formě donutů či jiného kynutého pečiva, v použití zajímavých alkoholů, ovoce či ingrediencí, klíčovou influencí zůstává Asie a Dálný východ. Veganské exotické dezerty budou zažívat zlaté časy. Nejrůznější jádrové plody v kombinaci s čokoládou, kávou či jinými funkčními super potravinami budou letos klíčovým focusem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články