Vyznejte se v zelených superpotravinách: Chlorella zbavuje jedů, spirulina je přírodním elixírem

Zelené superpotraviny jsou po vaše tělo vyslovenou očistou.
Zdroj: Pinterest
Moringa rovněž dodává tělu vitamíny a další důležité živiny.Chlorella je sladkovodní jednobuněčná řasa, která obsahuje velké množství aktivních látek, je dnes velmi oblíbeným doplňkem stravy. Díky obsahu široké škály antioxidantů se užívá často při detoxikaci organismu. Chlorella umí lidskému organizmu také doplnit spoustu potřebných látek, protože obsahuje chlorofyl, vitamíny A, B1, B2, B6, hořčík, vápník, železo, bílkoviny a růstový faktor CGFSladkovodní modrozelená řasa Spirulina patří mezi superpotraviny (Superfoods). Spirulina obsahuje mnoho vitamínů, minerálů, aktivních enzymů a více než 50 % bílkovin což řasu řadí mezi nejvíce na proteiny bohaté přírodní potravinyUž jeden hrnek matcha čaje obsahuje mimořádné množství vitaminu A a C.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří.

Petra Járková
Petra Járková 23. 01. 2020 10:00

Miliony rostlin se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné, člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

Dejte superpotravinám zelenou

Pokud by vše bylo jako dřív, vystačili by lidé s jídelníčkem složeným z toho, co najdou ve svém okolí, ale svět se změnil. V tom současném sice nemáme tak zdravé ředkvičky, rajčata a například meruňky, ale vše se vyvažuje a tak si můžeme přísun zdravých výživných látek vynahrazovat některými globálními hvězdami, jež jako by za tímto účelem rostly na místech, která se dokázala rukám “všekultivujícího” člověka vyhnout.

Nebojte se novinek

Není lehké se v nich zorientovat, protože v jejich popisech často najdete velmi podobná slova. Ta působí jako z nějakého slovníku pozitivní komunikace a to tak nekriticky, až to vypadá podezřele.

Seznamte se se zázraky

Jsou to takoví cizinci, od kterých se buď můžeme hodně naučit nebo se jich bát a nechat je bez povšimnutí projít kolem. Doporučujeme zastavit a dát se s nimi do řeči. Na superpotraviny se specializuje třeba eshop NATU, kde si můžete vybrat ze široké nabídky.

 Chlorella vám bude vyprávět o tom, jak zbavit organismus všemožných jedů, které se v něm nashromáždily. Že řasy rostou jen v moři? Nikoli. Sladkovodní chlorella to s oprávněnou hrdostí potvrzuje. Při pravidelné konzumaci objeví váš lékař něco nového a to docela čistý chlorellopis.

Matcha o té už jste asi slyšeli. Její sušené listy kontrolují tělesnou hmotnost, pomáhají vylučování vody z těla, přispívají k činnosti srdce a podporují metabolismus tuků.

Kelp je vodní hnědá řasa patřící do třídy chaluh. Má antibakteriální a antivirové účinky. Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a krevního tlaku. Je zdrojem lehce stravitelných bílkovin a sacharidů.

Spirulina je dalším přírodním elixírem pro tělo i duši. I ona patří mezi sladkovodní zelenomodré řasy. Sportovcům vždy udělá radost, když je něco trochu povzbudí. Jejich spirit rozhodně vzroste poté, co ochutnají tento přírodní antioxidant, který vyniká až 70 % obsahu rostlinných bílkovin. Radost udělá také cukrovkářům a všem, kteří nechtějí být příliš velcí a na svět se chtějí dívat svěže.

Moringa olejodárná pochází trochu z říše kouzel konkrétně z podhůří Himálaje. Strom dorůstá do výšky až dvanácti metrů. Čarovná je jeho schopnost prospívat lidem vším, co na něm najdou. Kořeny připomínají křen, zelené plody směle nahradí fazolové lusky a květy povyšují čajové směsi na vonné elixíry. Listy plné minerálů, vitamínů, bílkovin a proteinů, vitamínu C, antioxidantů, betakarotenu, vápníku, draslíku a spoustu dalších látek.

NA ZDRAVÉ RECEPTY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články