Kabelky slavných: Hvězdy atletiky, sestry Nikola a Ester Bendovy, nevychází bez sbírky rtěnek a štětečku na prodloužené řasy

Nikola Bendová, Ester Bendová, kabelky
Zdroj: Lifee/Kristina Vodičková
Nikola a Ester Bendovy navštívily redakci Lifee.cz a ukázaly, co nosí ve svých malých kabelkách. Obě mladé a úspěšné běžkyně ve volném čase milují menší kabelky, kde nesmí chybět dostatek rtěnek. Ester Bendová ukázala obsah maličké kabelky značky Jacquemus. Vzhledem k velikosti ji Ester Bendová nepřeplňuje kosmetikou a má v ní pouze klíče k autu (kde má schované další nezbytnosti), doklady a z kosmetiky jen lesk na rty, parfém a nezbytný kartáček na pročesání prodloužených řas. + 7 fotek+ 8 fotek

Věnují se atletice, ale nikdy nezapomínají na to, že jsou ženy a chtějí vypadat dobře. Nikola a Ester Bendovy excelují v běžeckých sportech, kde si diváci nemohou nevšimnout, že jim zároveň záleží na tom, jak vypadají. Při návštěvě v redakci Lifee.cz jsme se podívali na to, jaké tajemství skrývají jejich kabelky. Jaká líčidla si oblíbila Nikola a proč s Ester milují prodloužené řasy?

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 15. 10. 2023 18:00

Sestry, které propadly běhání, tak by se daly velmi zjednodušeně představit Nikola a Ester Bendovy. Nikola (23) se věnuje sprintu na 100 a 200 m a mladší Ester (20) si vybrala jako svůj sport překážkový běh na 100 a 400 m.

Kromě sportu je spojuje i záliba v kosmetice a není závod, kde byste obě dvě neviděli dokonale nalíčené. Mají k tomu své finty, mezi které patří i prodloužené řasy. "V létě mi hrozně vadí jakákoliv řasenka. Každá mi opadává, takže je pro nás příjemnější mít řasy prodloužené," uvedla Nikola Bendová.

Když atletické hvězdy dorazily do redakce Lifee.cz, rozhodli jsme se zjistit, co profesionální sportovkyně skrývají ve svých kabelkách, které nosí jen ve volném čase.

Bez rtěnky neodejdeme

Co vám nesmí chybět v kabelce, kromě toho základního, jako jsou mobil, peněženka, klíče?
Nikola: U mě je to rozhodně hřeben, mám jemné vlasy, které se pořád cuchají, takže musím pořád česat. Pak je to gumička a skřipec, když mi během dne začnou vlasy překážet, dezinfekční gel a rtěnky. Jsem hodně na rtěnky, takže v každé kabelce jich mám několik. Dokonce občas při čištění kabelek najdu i rtěnky, které jsem dlouho hledala, nebo jsem na ně už i zapomněla. V každé kabelce mám minimálně dvě. K tomu pak pudr a štětec na něj, nikdy nevíte, kdy bude nějaké focení, a pak konturka.
Ester: Mívám většinou menší kabelku, takže mi nechybí lesk nebo rtěnka a kartáček na řasy.
Nikola: Kartáček mám taky, prodloužené řasy nosíme, protože je to příjemnější a praktičtější než řasenky, které během dnů s tréninky opadávají. A zapomněla jsem zmínit parfémy, které miluji a sbírám. Mám od svých oblíbených často i miniatury, které s sebou nosím, a mám vždy minimálně dvě. Parfémy totiž vybírám podle nálady, nemám jen jeden oblíbený.
Ester: To je pravda, parfém je taky důležitý. Pro mě je to jedna z nejhezčích pochval, když vám někdo řekne, že krásně voníte.

Už jste tady zmínily prodloužené řasy, které jsou pro vás výhodné vzhledem k tréninkům, máte s sebou ještě jiné vychytávky k líčení?
Nikola: Ráda s sebou nosím multilíčidla, zrovna v téhle kabelce mám jedno z Líčírny, značka (M)anasi. Je skvělé v tom, že když mi někdo zavolá po tréninku, abych šla třeba na kafe nebo oběd, můžu tuhle jednu věc využít na rty, tváře i na oči. Má to přírodní složení a skvělou konzistenci, že vypadá dobře i na pleti bez make-upu.
Ester: Já mám většinou opravdu jen tu rtěnku a štěteček na řasy. Většinou mám takto malé kabelky, takže si dám make-up doma a pak už se nelíčím.

Na závod se líčí hodinu

Líčíte se i na tréninky?
Nikola: Na tréninky se nelíčíme, proto máme ty prodloužené řasy. Není to příjemné mít na sobě nánosy líčení při velké zátěži. To by nám pleť nepoděkovala, kdybychom ji takhle zatěžovaly při trénincích. Na co ale poslední roky s osvětou nezapomínáme, je ochrana SPF, kterou používáme i během dne, protože s potem samozřejmě přestává působit.

A jak je to s líčením na závody?
Nikola: Na závody se líčím hodně, většinou nejméně hodinu. Když jsme spolu na pokoji se ségrou, tak ji většinou donutím i něco přidat, třeba oční stíny.
Ester: Mám ráda výrazné řasy a k tomu sjednotím pleť a dávám si tvářenku, ale třeba na oční linky a stíny nemívám trpělivost.

A měly jste někdy s líčením nějaký problém během závodů?
Nikola: Už mám svoje vyzkoušené produkty, ale samozřejmě se mi stanou faily, když si ty věci dostatečně dopředu nevyzkouším.
Ester: To mi připomíná fail se třpytkama. Ty mi ségra dala na oči na Mistrovství republiky a byl tak děsnej liják, že mi při rozběhu ty třpytky tekly do očí a začalo to děsně pálit.
Nikola: To byl takovej liják, že by to nevydržela ani ta moje závodní omítka. Občas make-up testuju na tréninku, jednou jsem takhle zkoušela make-up a začalo pršet a on mi kapal na oblečení tak, že jsem vypadala jako bych se vyválela v bahně.

Náplasti a dezinfekce nesmí chybět

A co sportovní tašky, je tam něco, co vám v nich nesmí chybět?
Ester: Nesmí chybět tretry a rtěnky. (smích)
Nikola: Mívám s sebou i taštičku s veškerým líčením, ale snad nikdy jsem ji nevytáhla. Hodně dbám na baking (silné zapudrování, pozn. red.), takže mi vše vydrží, aniž bych se o to pak už musela starat.

A co něco specifického k vašim sportům?
Nikola: Tak to pak náplasti. Musím mít hodně náplastí, mívám odřené nohy a někdy až do krve.
Ester: Já jak běhám překážky, tak občas spadnu, takže pro mě je důležitá dezinfekce.
Nikola: Pak nám většinou nechybí nějaké ovoce nebo tyčinky na doplnění energie. Sice z nervozity nemíváte hlad, ale potřebujete energii doplňovat.

Tip redakce: Nikola Bendová bude hostem už 3. ročníku beauty festivalu ELLEphoria, který se koná od 3. do 5. listopadu 2023 v Slovanském domě v ulici Na Příkopě 22 v Praze. Víkendový festival bude plný novinek, trendů, tipů a triků od celebrit a influencerů i lidí, kteří o ně pečují. Více informací najdete na www.elle.cz/ellephoria.

Na kabelky Nikoly a Ester Bendové a jejich obsah se můžete podívat do naší galerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články