Jitka Asterová na večírku bez make-upu: Cítím se bez něj lépe, stačí mi řasenka a tvářenka

Dcera Jitky Asterové Anna Kameníková je rovněž herečkou.Jitku Asterovou jsme potkali na křtu nového kolagenu.Anna má se svou mámou skvělý vztah.Takhle si máma s dcerou užívají společenské akce.+ 5 fotek+ 6 fotek

Herečka a moderátorka Jitka Asterová (63) si nenechala ujít křest nového kolagenu a při té příležitosti prozradila Lifee.cz svoji denní rutinu v péči o pleť. S dcerou, herečkou Annou Kameníkovou (28), také pravidelně cvičí jógu a zdravě vaří podle její kuchařky. Jak vypadá moderátorčin jídelníček?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 26. 02. 2023 08:00

Podle Jitky Asterové je její dcera v péči o pleť důslednější než ona sama. „Myslím, že tahle generace už o pleť pečuje naprosto automaticky. Anna se o ni stará daleko víc, než já v jejím věku, protože tenkrát nebyly takové možnosti a osvěta. Nemusela jsem jí nic předávat, ona si to našla sama," vypráví oblíbená moderátorka.

Chodíte pravidelně na kosmetiku?

Ano, chodím. Našla jsem si svoji oblíbenou značku a chodím jednou měsíčně na ošetření. Jsou to všechno neinvazivní zákroky a je tam i velká domácí péče, takže to, co mi udělají v salonu, si můžu dělat i doma.

Předala jste tento návyk v péči o pleť také své dceři?

Myslím, že tahle generace už o pleť pečuje naprosto automaticky. Anna se o pleť stará daleko víc než já v jejím věku, protože tenkrát nebyly takové možnosti a osvěta. Nemusela jsem jí nic předávat, ona si to našla sama.

Používáte na pleť také nějaké přípravky, které se užívají vnitřně? Třeba kolagen?

Ano, užívám vitamín C a beru také speciální prášky, které pronikají přímo do buňky, a navíc hrozně dobře chutnají. Jsou rozpustné ve vodě.

Troufáte si chodit ven bez make-upu?

Teď jsem třeba bez make-upu, mám jen trochu udělané tváře a řasy. Protože se o pleť starám, tak mi extrémně nevadí vrásky a cítím se lépe bez make-upu než s ním. Když už, používám jen lehký a transparentní.

Zkoušela jste podomácku připravené pleťové masky?

Ano, zkoušela, když mi tolik lidí říkalo, jak je to skvělé. Ale já mám pocit, že to ze sebe nesmyju, takže si to dělám jen občas na chatě, když jsem u vody. Běžně používám spíše masky od konkrétní firmy.

Dlouho jste také cvičila jógu.

Ano, cvičím ji pořád a dalo by se říct, že je to můj denní chleba. Teď cvičíme společně s dcerou. Našly jsme si aplikaci a posilujeme podle ní klidně deset nebo patnáct minut denně jednu konkrétní partii. A je to fantastické. Musím pořád něco dělat, protože když tři dny nic nedělám a jen sedím v autě, tak to strašně cítím na zádech.

Jsou vidět výsledky? Měříte se? Cítíte se pevnější?

Samozřejmě, teď pracuji na určité partii a na té je to velice vidět. Přeci jen, blíží se plavková sezóna, takže je třeba začít už teď.

Vaše dcera napsala kuchařku, sdílíte její vášeň a vaříte podle ní?

Ano, její kuchařku Řešíš/Hřešíš mám doma, a když zrovna řeším, tak podle ní jedu. Jsou tam úžasné recepty, třeba žitná pizza nebo vejce na deset způsobů. Teď momentálně jsem líná si vařit, takže já si třeba jen koupím syrovou rybu a jím ji jako sashimi. Občas si také dojdu a dám si něco nezdravého, ale většinou se snažím jíst bílkovinu - třeba sýry, maso moc nejím, a dost zeleniny. Teď v zimě mi to jde těžko.

Související články

Další články