Agáta (26): Když jsem v lese míjela zvláštní ženu v bílém, pohlédla jsem jí do tváře. Dodnes toho lituji

Agáta (26): Když jsem v lese míjela zvláštní ženu v bílém, pohlédla jsem jí do tváře. Dodnes toho lituji
Zdroj: Unsplash

Agáta ráda chodila venčit svoji fenku do Bělského lesa v Ostravě. Jednoho letního podvečera tam ale zažila něco, při čem jí tuhla krev v žilách. Na mýtince zhruba v půli trasy stála podivná žena ve starodávných bílých šatech.

Jana Jánská
Jana Jánská 18. 04. 2023 17:00

Příběh, který vám budu vyprávět, že jeví jako naprosto neuvěřitelný. Přesto se stal a stále mě při vzpomínce na něj mrazí. Onoho letního podvečera jsem šla jako obvykle vyvenčit svou fenku do Bělského lesa v Ostravě. Putovaly jsme po naší oblíbené tříkilometrové trase, v jejíž půli se nachází menší mýtinka.

Na mýtince stála zvláštní žena v bílých šatech

Nejdříve jsem si všimla hnědého odřeného kufru, podobné jsem vídala ve filmech odehrávajících se před sto a více lety. U něj stála ženská postava. Na sobě měla bílé šaty, které mohly být v módě naposledy na začátku minulého století. Žena sice stála na místě, ale velmi zvláštně se pohupovala ze strany na stranu.

Nejdřív jsem si myslela, že jde o nějaké retro focení, ale nikoho dalšího jsem v okolí neviděla. Když jsem byla asi 50 metrů od ní, začaly mi hrůzou vstávat chloupky na těle a zachvátila mě panika, aniž bych znala její přesný původ. Také moje jindy klidná fenka začala tahat za vodítko a celá zježená couvala zpátky ke mně.

Když jsem ji míjela, ohlédla jsem se. To jsem neměla dělat

Já se ale potřebovala dostat na druhý konec lesa, cesta jinudy nevedla, tak jsem kolem oné ženy musela projít. Přidala jsem do kroku a snažila se na ni nedívat, ale když jsem ji míjela, přeci jen jsem na ni pohlédla. Dodnes se nemůžu srovnat s tím, co jsem viděla. Nebo spíš neviděla. Bytost neměla normální obličej, byl zdeformovaný, lemovaný dlouhými hnědými rozcuchanými vlasy. Navíc nedržel tvar a vypadal, jako když se ve vyvíječi mění fotka. Byl to otřesný pohled.

Proběhla jsem zbytkem lesa a vrátila se oklikou domů. Dlouho jsem neměla odvahu jít stejnou trasou, ale postupem času jsem procházky opakovala a už se s ničím podobným nesetkala. Nedokážu si  žádným racionálním způsobem vysvětlit, s kým nebo čím jsem se onoho letního podvečera setkala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články