Bohuslava (64): Synové se nemají k tomu, aby mě obdařili vnoučaty. Tak jsem si pořídila pejsky

Bohuslava (64): Synové se nemají k tomu, aby mě obdařili vnoučaty. Tak jsem si pořídila pejsky
Zdroj: Unsplash

S vlastními dětmi je to těžké. Málokdy si je užijete, ale když se narodí děti jim, tak se to najednou změní. Na vnoučata je totiž vždy spousta času. Paní Bohuslava si vnoučata přeje už dlouhá léta, ale ani jeden z jejích synů se k ničemu nemá.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 03. 2023 13:00

V důchodu jsem dva roky. Už dlouho si přeji mít vnoučata, která bych mohla hlídat a trávit s nimi čas. Moji dva synové Adam (33) a Daniel (29) se ale k založení rodin zatím nemají. A proto všechen svůj čas věnuji pejskům.

Koupila jsem si dva pejsky

Bydlím v paneláku, kde mi společnost dělají jen moji dva pejsci. Jedná se o rasu, která se jmenuje bišonek. Koupila jsem si je, když jsem odcházela do důchodu. Věděla jsem totiž, že pro mě bude přechod velmi těžký a s parťáky bych tuto změnu zvládla lépe.

A také se mi to povedlo. Psi mi dodali odvahu a zavedli denní rutinu. Kdybych je neměla, válela bych se jenom doma na gauči, četla bych si nebo se dívala na televizi. Když ale vím, že na mně závisí dva malí tvorečkové, tak si nemůžu dovolit lenošit. Ráno vstanu, nasnídám se a jdu je rychle vyvenčit. Po obědě vyrazíme na delší procházku, většinou tak na hodinu a půl. A večer před spaním jdeme ven ještě jednou.

Snažím se, aby jim bylo dobře

Jsem za ně opravdu vděčná, protože díky nim se dostanu ven. Z toho důvodu se jim snažím dát tu nejlepší možnou péči. Kupuji jim hračky a vybírám ty nejlepší granule. Opravdu mi záleží na tom, aby se u mě měli co nejlépe.

Synové ale moji lásku ke psům nechápou. „Vždyť za ně utrácíš majlant. Neměla bys je tolik rozmazlovat,“ řekl mi nedávno Daniel. Adam se k němu přidal: „Staráš se o ně, rozmazluješ je a pomalu mluvíš jenom o nich.“ A mají pravdu, moji pejsci jsou pro mě vším.

Přála bych si vnoučata

Mým synům nedochází jedna věc. Kdyby mi dali vnoučata, všechnu svoji lásku a volný čas bych věnovala jim. Jelikož ani jeden nevypadá na to, že by se v nejbližší době usadil, tak se musím realizovat jinde.

Dala bych nevím co, kdyby se mi můj sen splnil a stala bych se babičkou. Ale zatím jsou pro mě pejsci naprosto vším a život bez nich si nedokážu představit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články