Albína (21): Máma si myslela, že blouzním, když mluvím s babičkou. Ale pak měla stejný zážitek

Albína (21): Máma si myslela, že blouzním, když mluvím s babičkou. Ale pak měla stejný zážitek
Zdroj: Unsplash

Když se Albína utápěla ve vysokých horečkách, pomohl jí někdo, od koho by to nečekala. Přišla za ní zesnulá babička a horečku poslala pryč. Její matka si myslela, že jen blouzní, dokud neměla stejný zážitek.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 07. 2022 16:00

Když jsem se utápěla ve vysokých horečkách, zjevila se mi zesnulá babička. Horečky mě zbavila a já uvěřila, že smrtí nic nekončí.

Měla jsem vysoké horečky

Můj zážitek možná někomu přijde nesmyslný, ale pro mě byl zásadní. Letos na jaře jsem chytla ošklivou virózu. Zrovna jsem měla jet k rodičům na víkend. Sotva jsem přijela, musela jsem si lehnout do postele. Bylo mi na umření. Nejsem zastáncem polykání prášků, a tak jsem se z horečky chtěla vypotit.

Ještě v pátek večer se to dalo snést. Během sobotního odpoledne se mi ale udělalo nesnesitelně zle. Mamka se o mě bála, tak mi udělala alespoň zábaly, abych se pořádně vypotila. Dokud ukazovala rtuť na teploměru pod 39 stupňů, byla klidná. K večeru už jsem měla přes čtyřicet.

Stále jsem byla tvrdohlavý mezek, nechtěla jsem si vzít žádný lék na snížení horečky. Mamka dokonce začala mluvit o tom, že mi zavolá sanitku. To jsem odmítla. Uklidňovala jsem ji, že až se vyspím, horečka bude určitě pryč. Zachumlaná pod peřinami jsem nehnutě ležela a snažila se usnout.

Zesnulá babička mě zbavila horečky

I když jsem byla horečkou velmi unavená, nedařilo se mi zavřít oči. Dívala jsem se upřeně do stropu a přála si, aby horečka rychle ustoupila. A jak jsem se tak dívala, najednou jsem na stropě viděla oči. Vzhledem k horečce jsem si myslela, že blouzním. Začala jsem s těma očima promlouvat. Ony ke mně sestupovaly, až jsem je měla přímo před tváří.

Najednou k očím přibyla i pusa, oči a během chvíle celá tvář. Byla to tvář mé babičky, která už nežije. „Babi?" špitla jsem velmi tiše. „Odpočívej, holčičko. Já ti pomůžu," pronesla a tehdy jsem uviděla i zbytek jejího těla. Pak mě chytla za ruce. Já v tu chvíli měla zrovna zimnici. Jakmile se mě její ruce dotkly, ucítila jsem příval energie.

„Teď už bude dobře," pronášela se zavřenýma očima. Několik minut jen soustředěně seděla. Zavřela jsem oči a cítila, jak ze mě horečka odchází. „Teď lež," pohladila mě na čele. „Děkuji, babičko," reagovala jsem. „S kým to mluvíš?" zaznělo ode dveří. „S babičkou," řekla jsem už s mnohem větší sílou. Ale babička už v tu chvíli byla pryč. „Ty nám z té horečky blouzníš," řekla máma a sáhla mi na čelo.

Mamka mi nevěřila, dokud se jí nestalo to samé

Samým leknutím odskočila od postele. „Ty už vůbec nehoříš," pronesla a vzala teploměr. Naměřila mi normální tělesnou teplotu. „Babička tu horečku ze mě vytáhla," snažila jsem se jí vysvětlit, co se stalo. Mamka mi nevěřila, ale to nevadí. Já vím, jak to bylo. Babička umřela, když mi bylo třináct let. Co si ale pamatuji, vždycky tvrdila, že má zvláštní schopnosti.

Tehdy jsem se smála, dnes už věřím. A nejsem sama. Mamka onemocněla o týden později. Taktéž trpěla vysokou horečkou. Když mi vyprávěla, že u ní na posteli seděla babička a horečku z ní vytáhla, musela jsem se pousmát. „Vidíš to, a mě si nevěřila..." A pak že posmrtný život neexistuje.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články