Darek (26): Vždycky jsem věřil na anděly. Přesto mi nedávný zážitek s kolegyní vyrazil dech

Darek (26): Vždycky jsem věřil na anděly. Přesto mi nedávný zážitek s kolegyní vyrazil dech
Zdroj: Unsplash

Darkovi do života vstoupila kolegyně Klára. Stejně jako on věřila na anděly. Jednoho dne spolu v tomto ohledu zažili něco neuvěřitelného.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 09. 2021 15:00

Dlouho jsem k sobě nemohl najít nikoho, kdo by mi rozuměl. Věřím totiž na anděly. Jediné knihy, které čtu, se týkají právě této tématiky. Mezi lidmi jsem kvůli tomu za podivína. Před rokem k nám do práce ale nastoupila nová kolegyně Klára (37), která je přesně moje krevní skupina.

Měli jsme spolu magický zážitek

S Klárou jsme si sedli od prvního dne. Mám ji vážně moc rád. Ale jinak, než mívá muž ženu. Je mi prostě vnitřně blízká. Spojuje nás totiž víra v anděly. Je to první člověk, který to má stejně jako já. Oba vlastníme i andělské karty. Jsme schopni celé směny mluvit jen o nich. Předáváme si zkušenosti a dojmy.

Potkali jsme se teprve před rokem, ale přijde mi, jako bychom se znali celý život. Jsem v její přítomnosti velmi šťastný. Je nabitá pozitivní energií. Před několika měsíci se nám stalo něco, v co jsem už ani nedoufal. Byli jsme zrovna ponoření do vášnivé debaty o andělech, hrála nám k tomu meditační hudba a hořela vonná tyčinka. Atmosféra byla vážně skvělá. Najednou mě cosi donutilo, abych se podíval na nebe. A já zjistil, že přímo nad námi (opravdu jenom nad námi) jsou zlatavé mraky. Takové zlato-červené, které se rozestupují.

Jednalo se prý o znamení

Vyběhli jsme ven a koukali na to. Když tu kolem jednoho mraku jako by se obtočila duha. V té se zjevil obrovský anděl s krásnými křídly. Díval se s velkou láskou a pokorou na Kláru. Jí tekly slzy. Ani jeden z nás v té chvíli nepromluvil. Tak užasle jsme se na ten úkaz hleděli. Možná jsme na to oba celý život čekali, těžko říct.

Po chvíli anděl zmizel. Pár vteřin nato se rozplynuly i mraky. Celé okolí se ponořilo do ticha. Byl to magický zážitek. Tím to ale neskončilo. Napadlo mě, že by bylo na místě vyložit si andělské karty. Rychle jsem proto zaběhl dovnitř.

Míchal jsem karty a položil jim otázku: ,,Co to mělo být?“ Vytáhl jsem jednu, šlo o ,,znamení“. V tu chvíli přestávala veškerá legrace. Cítil jsem, jak jsem vykolejený. Všechno jsem znal jen z knih. Nikdy jsem nepočítal s tím, že uvidím skutečného anděla a jak s tou zkušeností naložím.

Anděl byl její zemřelý otec

Klára si také vyložila karty. Vytáhla si tu s andělem jménem Soňa. V ní stojí, že možná právě zažila kontakt se svým zemřelým příbuzným. ,,Já vím, koho jsme viděli. To byl můj táta. Umřel před rokem a půl,“ rozbrečela se dojetím. ,,Musím ho zase vidět,“ řekla odhodlaně a vyšla ven. Zoufale hleděla na nebe a doufala, že se anděl ještě zjeví.

Jenže žádné mraky se už na nebi neukázaly. Stála tam půl hodiny. Poté přišla zklamaně dovnitř. ,,Jak to udělat, aby se mi znovu zjevil?“ tázala se a vytáhla andělskou knihu. Chytl jsem ji za ruku a řekl: ,,On se zjevil, protože sám chtěl. Musíš být trpělivá. Karty říkají, že se jedná o znamení,“ poznamenal jsem a pohladil ji po tváři. Nějaký čas jsme se o andělech nebavili. Zhruba po půl roce přišla Klára do práce úplně nadšená. ,,Znovu se mi zjevil! Tentokrát na mě i promluvil! Chápeš to? Andělé vážně existují," blaženě se usmívala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články