Čtyři fáze ženského orgasmu. Víte, jak si prožít a užít každou z nich?

Důležité je se uvolnit a pořádně si užít.
Zdroj: Unsplash.com

V tom, co je to orgasmus, nemají jasno ani samotné ženy. Jeho prožívání je naprosto individuální a každá žena vám popíše trošičku jinak své niterné pocity.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 08. 09. 2020 14:30

Nejenom sexuologové, ale především ženy samotné popisují tento složitý fyziologický proces ve čtyřech fázích, během nichž se ženským tělem prožene několik hormonálních uragánů. Je krásné prožít si naplno každý z nich, ale některé ženy se tak trochu bojí položit se do svých pocitů a hluboce si je užít. Někdy pomůže vědět, co se děje a co se chystá.

1. fáze: Vzrušení

K první a nejdůležitější fázi dospějeme už během předehry. A právě proto je mazlení a líbání tak důležité. Nejenom z pohledu romantiky, ale právě i kvůli následnému dosažení opravdového vrcholu.

K čemu při předehře dochází? Naše intimní partie se začínají prokrvovat a současně se uvolňují a připraví pro vstup partnera.  Zvýšený příliv krve zároveň způsobí ono pověstné zvlhnutí, bez kterého by milování nejenom že nebylo příjemné, ale ono by vlastně ani nebylo možné. Jestli je váš milý hrrr, a jde takříkajíc hned na věc, vysvětlete mu, jak moc důležitá předehra pro vás je.

2. fáze: Citlivé poprsí

Druhou fázi už si asi začneme výrazněji uvědomovat. Právě teď je také pravý okamžik, kdy by si váš partner měl víc věnovat vašim prsům, laskat je, hladit je, ale hlavně líbat bradavky. Určitě se to bude líbit i jemu, protože vaše chlouba se může zvětšit až o 25 % a to obzvlášť u menších velikostí už je viditelný progres.

3. fáze: Kontrakce

Následuje nejbouřlivější okamžik celého milování. Chvíle, pro kterou se vyplatí trpělivě postupovat krok za krokem. Až k bolesti slastné kontrakce, které ve vlnách pocházejí celým tělem, mohou mnohé nezkušené ženy zaskočit. Mnohdy se vylekají natolik, že nedovolí orgasmu plně se rozvinout a prostoupit jejich tělo vrcholnou slastí.

Kontrakce přicházejí ve více, či méně bouřlivých vlnách v rozestupu necelé vteřiny a trvají od třinácti do jedenapadesáti vteřin.  Jak vidíte, my ženy máme na rozdíl od mužů tu výhodu, že si vyvrcholení užíváme mnohonásobně déle.

4. fáze: Zklidnění

Naše tělo je prakticky okamžitě po prvním vyvrcholení připravené na příchod dalšího orgasmu, který se může, ale nemusí vrátit. Poté tělo ochabuje a stává se vláčným a poddajným. Vrací se zpět do výchozího stavu, zpomaluje se pulz i dýchání… žena je uspokojena.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články