Dana (35): Žárlím na manželovu práci. Každý den vidí jen ženy a já to nedokážu ustát

Dana (35): Žárlím na manželovu práci. Každý den vidí jen ženy a já to nedokážu ustát

Dana pracuje s manželem na gynekologii. Zpočátku jí nic nevadilo, ale jakmile začali mít v manželství problémy, viděla konkurenci u všech pacientek. Nedokázala svou žárlivost ovládat a málem ji to stálo manželství. Přečtěte si příběh naší čtenářky Dany.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 18. 05. 2020 07:30

Stydím se za to, že žárlím na manžela, ale nemůžu si pomoct. S Ivanem jsem se potkala v práci, nastoupila jsem k němu jako jeho sestra. Velice rychle jsme se do sebe zamilovali a máme spolu syna. Problém je zkrátka v tom, že manžel je gynekolog.

Ze začátku jsem to tak vůbec nebrala. Měla jsem oči jen pro něj a byla jsem ráda, že jsme pořád spolu. Za pár let jsme ovšem začali mít v manželství problémy, a to se odráželo i v práci. Jakmile nějaká pacientka odešla, štěkali jsme na sebe, ale v momentě, kdy přišla další, tak byl Ivan jako sluníčko. Já vím, že se snažil chovat jako profesionál a být milý na všechny pacientky, ale já jsem začala žárlit na všechny, které k němu chodily.

Přestala jsem se ovládat

Každou ženu jsem si prohlížela a měla na Ivana vztek, že při své práci vidí to, co vidí. On to tak samozřejmě nebral. To by si nikdy nedovolil, navíc mi vždy říkal, že se nemusím obávat, má to pouze jako povolání. Kamarádka mě utěšovala, že když manžel několikrát za den vidí samé ženy, tak je vůči tomu imunní. A to byla pravda, to se totiž projevilo i v našem milostném životě. Přestali jsme spolu spát.

Jednoho dne vešla na kliniku nádherná žena. Byla u nás poprvé a já pocítila strach. Dokonce jsem zvažovala, že si něco vymyslím, aby šla jinam. Ale to bych nemohla udělat. Tiše jsem seděla a poslouchala za zavřenými dveřmi, o čem si asi povídají. A pak jsem na Ivana uhodila, že už chápu, že se mnou nespí, když to má před očima každý den. Strašně jsme se pohádali. Přemýšlela jsem, že bude lepší, když s ním pracovat nebudu, abych to neviděla.

Musela jsem vyhledat pomoc

Užírala jsem se tím víc a víc. Práce mě frustrovala a doma byla nálada hrozná. Ivan se mi snažil poněkolikáté vysvětlit, že v životě nekoukal na pacientky tak, jak si já myslím. Svěřil se mi, že jeho maminka byla nemocná a lékaři ji museli odebrat dělohu on chtěl prostě jen pomáhat ženám. To jsem netušila. Cítila jsem se hrozně, že jsem ho tak podezřívala.

Abych naše manželství zachránila, domluvili jsme se, že spolu zajdeme do poradny. Já zapracuji na svém chování a společně si opět vybudujeme milostný vztah. A podařilo se nám to. V práci panuje harmonická atmosféra a doma pod peřinou také. Možná nám jen stačilo, abychom lépe komunikovali a já už se díky tomu na vše koukám jinak.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články