Dominika (24): Můj přítel umírá u každé rýmy. Netušila jsem, že chlapi jsou dnes takové měkoty

Dominika (24): Můj přítel umírá u každé rýmy. Netušila jsem, že chlapi jsou dnes takové měkoty
Zdroj: Freepik

Dominika bydlí se svým přítelem Radkem asi půl roku. Za tu dobu zjistila jednu překvapivou věc. Radek těžce nese rýmu, jen leží na gauči, stěžuje si a nechá se obskakovat...

Jana Jánská
Jana Jánská 30. 07. 2023 07:00

S Radkem (25) chodím téměř dva roky. Na jaře jsme si řekli, že zkusíme společné bydlení a uvidíme, jestli nám to bude fungovat. Mít klid a čas jenom pro sebe je fajn. Jenže jsem o něm zjistila jednu věc, která mě hodně překvapila.

Bydlení s přítelem si užívám

Je to sice jenom podnájem, ale zařídili jsme si ho podle sebe. Líbí se mi orientace bytu, přes den je zalitý sluncem a okna vedou do tichého vnitrobloku. Máme dokonce malý balkon, na kterém po večerech sedáváme a někdy si otevřeme láhev vína.

Na společné bydlení jsem se hrozně těšila a je to přesně podle mých představ, někdy dokonce ještě lepší. Radek je pohodový chlap, který nemá problém s úklidem, myje nádobí a fantasticky vaří.

Jenže jakmile s někým žijete, poznáte i jeho horší stránky. Překvapilo mě, že je tak trochu měkota. Když se ochladí a Radek dostane rýmu, nastává "nejtěžší" období jeho života. Jenom leží na gauči, smrká a vzdychá. Vůbec s ním není řeč.

Můj táta byl opravdový chlap

Když Radek dostal rýmu poprvé, myslela jsem, že to hravě zvládne. Nečekala jsem, že ho takhle položí něco, o čem se vždy vtipkuje jako o mužské rýmě. Vlastně jsem to viděla na vlastní oči poprvé. Můj táta sice občas onemocněl, ale uvařil si nějaký čaj a fungoval dál. On byl ten typ chlapa, že když si zlomil ruku, stejně šel s kamarády hrát fotbal. Nemohl si to nechat ujít.

A teď koukám na to, jak muž, se kterým bych chtěla strávit zbytek života, leží na gauči, hází kolem sebe kapesníky a tichým hláskem mi sděluje, jak špatně mu je. Navíc vyžaduje péči. Vůbec tomu nerozumím. Kdy se z chlapů staly takové měkoty?

Tátovi jsem o tom raději nic neřekla. Určitě by ho to pobavilo. Ostatně i já někdy musím odejít z pokoje, protože mě pohled na tu "vážnou nemoc" rozesměje.

Co s mužem, kterého složí rýma?

Zamýšlím se nad tím, jestli jsou všichni muži dnes stejní. Možná je to jen můj dojem, ale zdá se mi, že současná doba je nějakým způsobem proměnila. Jsou asi více empatičtí a citliví, což je na jednu stranu skvělé. Ale zároveň jsem nějak zvyklá na to, že se mohu spolehnout na mužskou sílu a odolnost, jakou jsem viděla u svého táty.

Mám se smířit s tím, že chlapi už nejsou takoví, jaké jsem si je pamatovala z dětství? Radek mi ve všech ohledech vyhovuje a miluju ho. Jen když má ty své rýmičkové dny, je úplně marný...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články