Linda (23): Můj přítel žárlí stylem, jaký jsem ještě nezažila. Vztah s tak nevyrovnaným člověkem asi nemá smysl

Linda (23): Můj přítel žárlí stylem, jaký jsem ještě nezažila. Vztah s tak nevyrovnaným člověkem asi nemá smysl
Zdroj: Freepik

Linda se dala dohromady s pořádným žárlivcem. Dělá jí scény, jaké ještě nezažila. Zprvu mu chtěla pomoci, ale pak si uvědomila, že je to marné.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 07. 06. 2023 10:00

Když jsem se seznámila s Davidem (33), velice mi lichotilo, že mě nechce spustit z dohledu. Jenomže po čase už vytvářel takové dusno, že jsem nemohla dýchat. Stačilo, když jsem se třeba jen usmála na prodavače.

Přehnaná pozornost mi zprvu lichotila

S Davidem jsem se seznámila na pracovním pohovoru. Místo jsem sice nedostala, ale pozvání na kávu ano. Byl to milý muž s vřelým srdcem, ihned jsme si rozuměli. Za pár týdnů jsme věděli vše o naší minulosti. David byl rozvedený, žena mu utekla s nejlepším kamarádem. Cítila jsem, jak je křehký. To je něco, co si u mužů velmi cením.

Můj bývalý si mě skoro nevšímal, žili jsme vedle sebe jako dva cizí lidé. Nezajímalo ho, kam jdu, s kým a kdy se vrátím. Pochopitelně se mi ani on sám nesvěřoval. Náš rozchod nakonec tak nějak vyplynul z celé této situace. David chtěl naopak vědět o každém mém kroku. A „na oplátku“ mě informoval o svém programu.

Zprvu mi to lichotilo, i když to zní asi divně. Líbilo se mi, jak si mě hlídá. Byla to pro mě změna, důkaz zájmu. Když mě už potřetí vyzvedával po cvičení s kamarádkou, ta mě upozornila, že se jí to nezdá. „Je asi hodnej, ale nezapomeň, že manželka mu zahýbala. Možná nikomu nevěří,“ nabádala mě, abych byla ve střehu. Odmítla jsem náš vztah spojovat s minulostí.

V noci na mě čekal před domem

Vracela jsem se z firemního večírku, o něco později, než jsem plánovala. Telefon jsem už měla vybitý. Před domem se najednou pohnul stín. Byl to David. Vyděsila jsem se k smrti, ale pak jsem si všimla jeho výrazu. Čekala bych v horším případě žárlivou scénu, ale on se sesypal. Vypadalo to, jako by plakal.

Prý o mě měl neuvěřitelný strach a volal i na policii, ale tam ho odbyli. Šel ke mně domů a celý se třásl. Byla jsem tak v šoku, že jsem se ještě omlouvala. Pak mi došlo, že neměl strach o můj život. Bál se, že mu někde zahýbám. O týden později mi udělal podobnou scénu, když jsem v masně prosila řezníka o čerstvou svíčkovou, kterou měl pro mě schovanou.

Ty ho znáš?“ zeptal se mě David venku a na tváři měl pokřivený škleb. Zase se mu rozklepaly ruce. Musela jsem připustit, že je to můj oblíbený řezník. Občas mi něco schová, doporučí a tak podobně. David odmítl to maso jíst a řekl mi, že je mu zle. Celý večer pak musel odpočívat. Bylo to depresivní.

Vztah s ním nemá smysl

Místo toho, abych od něho hned utíkala co nejdál, snažila jsem se svého přítele zavalit láskou. Ujistit ho, že je to ten jediný, o koho mám zájem. Pozvala jsem ho na sraz s přáteli a držela se ho jako klíště. Podal si ruku i s mým ex a já hned poznala, že David ztratil sebejistotu. Bývalý přítel je kus chlapa, sebevědomí má naopak na rozdávání.

David měl najednou pokaženou náladu, chtěl domů a dělal mi scény, abych odešla s ním. Řekl, že je mu špatně, ale já mu na to neskočila. Nechala jsem ho jít, ale věděla jsem, že stojí opodál a čeká, kdy půjdu domů. Pak mi volal, brečel a omlouval se. Takové chování jsem nikdy nezažila a asi nemám sílu pomáhat tak nevyrovnanému člověku.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články