Michaela (47): Našla jsem si výrazně mladšího milence. Můj bývalý manžel mi řekl, že jsem nechutná

Michaela (47): Našla jsem si výrazně mladšího milence. Můj bývalý manžel mi řekl, že jsem nechutná
Zdroj: Freepik

Michaela se dala dohromady s mužem, který je o patnáct let mladší. Ihned se na ni sesypaly pomluvy a posměšky, bohužel i od těch nejbližších. 

Michaela Hájková
Michaela Hájková 02. 05. 2023 17:00

Můj milenec Adam (32) je sice o dost mladší než já, ale zastávám názor, že věkový rozdíl a jeho (ne)výhody se týkají jen našeho vztahu. Proto vůbec nechápu, proč si okolí myslí, že by se k nám mělo jakkoliv vyjadřovat. 

Začali jsme se vídat častěji a stali se z nás milenci

Když jsem poznala Adama, byla jsem už nějakou dobu sama a jeho zájem mi lichotil. Vlastnil malou kavárnu nedaleko mojí kanceláře a já si u něj ráda chodila pro vynikající kapučíno. Vždy jsem měla pocit, že spolu lehce flirtujeme, ale brala jsem to na lehkou váhu.

Když mě pak pozval na večeři, dost mě to překvapilo, ale souhlasila jsem. Na tak mladého kluka měl rozhled a názory, jaké mi v mladých letech u mužů dosti chyběly. Bavilo mě si s ním povídat o dění ve světě a bavily mě i jeho nenápadné lichotky. 

Začali jsme se vídat častěji, vlastně jako přátelé. Oba jsme ale tušili, kam to vede a já Adama brzy pustila do svojí ložnice. Čekala jsem všechno možné, jen ne empatického, trpělivého a galantního milence. Adam je prostě exemplář, který se jen tak nevidí a ženám velmi dobře rozumí. Nebo jsem za celý život potkávala špatné milence, těžko říct. 

Okolí na nás koukalo skrz prsty, ale nám to nevadilo

Jistě, věkový rozdíl je znát, ale my to moc neřešíme. Zeptala jsem se na to Adama asi jen jednou. „Zajímalo by mě, jestli by se na tohle ptal starší chlap, co chodí s třicátnicí,“ odpověděl mi a tím jsme toto téma považovali za uzavřené. Postupem času mi docházela pravdivost té věty a bylo to alarmující.

Čím víc mých blízkých vědělo o tom, že mám „zajíčka“, tím víc pohoršujících pohledů a poznámek. Od mé sestry po kamarádky a kolegyně. Žijeme ve světě předsudků a zvrácených vzorců, navíc naprosto dobrovolně. „Nevadí ti, že vypadáš jako jeho matka? Co budete dělat, až ti bude šedesát?“ slýchala jsem. „Nevím, možná to, co ty. Rozvedená stará panna plná zklamání, už přes deset let bez sexu,“ odpověděla jsem naštvaně jedné bývalé kamarádce. 

Problém není v tom, že mám sex s mladším partnerem. Problém je v tom, že si my, ženy, bereme za vlastní myšlenku, že stárnoucí ženské tělo už si zájem nezaslouží. A nejvíc jsou „proti“ právě ženy, anebo muži s pupkem za zenitem, jako je můj bývalý manžel.

Můj bývalý muž má jasný názor, podle něj jsem nechutná 

Potrefená husa, alias můj bývalý choť, se nechal u známých slyšet, že jsem nechutná. Jeho mladé milenky v časech našeho manželství byly zřejmě vedle jeho ochablého těla s řídnoucí kšticí vkusnou ozdobou. Že jsem po jeho boku nevěděla, co je orgasmus, o lecčems vypovídá. 

Nikomu nevnucuji žádný správný pohled nebo ideální věkový rozdíl. Nic takového neexistuje a kdo nejvíce pokřikuje, ten má největší potíže s přijetím sebe sama. Žijeme jen jednou, odsuzování druhých je asi jedna z nejsmutnějších náplní některých životů. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články