Kryštof (44): Manželku mlátil milenec. Když se vrátila s igelitkou a monoklem, nemohl jsem ji poslat pryč

Kryštof (44): Manželku mlátil milenec. Když se vrátila s igelitkou a monoklem, nemohl jsem ji poslat pryč
Zdroj: Freepik

Když Kryštofa před třemi lety opustila manželka Klára, nebylo to pro něj snadné. Miloval ji tak moc, že pořád doufal v její návrat. To se mu nakonec vyplnilo, ale okolnosti nebyly moc optimistické. Klára totiž zažívala domácí násilí. Nakonec utekla tam, kde se cítí bezpečně. Ke Kryštofovi.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 03. 2023 10:00

Když mi manželka před třemi lety oznamovala, že odchází za jiným chlapem, položilo mě to. Bylo to něco tak nečekaného, že jsem nevěděl, co budu dělat. Tři roky jsme byli od sebe. Nedávno se Klára (42) vrátila, protože její milý je násilník. Snad teď ví, co ve mně má.

Manželka odešla za jiným mužem

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Nepoznal jsem, že se mi manželka Klára peleší jinde. Je pravdou, že občas se po práci někde držela, ale neměl jsem důvod jí nevěřit. To až před třemi lety. Přišel jsem z práce domů, kde na mě čekala se sbalenými kufry. „Odcházím od tebe,“ řekla bez většího vysvětlování.

Zabouchla za sebou dveře s tím, že se zamilovala do jiného muže. Mohu vám říct, že i když jsem chlap, kterého nic nepoloží, tak tohle mi zlomilo vaz. Nějaký čas jsem chtěl o Kláru bojovat a dát jí najevo, že ji miluji. Byla však krutá a pořád mě od sebe odháněla. Mluvila o lásce k jinému muži. Nevěřil jsem tomu, že by zahodila patnáct let jen tak.

Po roce jsem pochopil, že to myslí vážně. Plácal jsem se životem, střídal ženský, ale nebylo to ono. Pořád jsem měl v hlavě Kláru. Byla to moje veliká láska. A teď byla pryč... Všichni říkali ty ohrané fráze, jak čas všechno spraví. Zbývalo mi tedy jen čekat, až to přebolí.

Nový přítel ji mlátil

Ten druhý rok, který jsme byli od sebe, byl o něco snadnější, ale pořád to dost bolelo. Navíc se ke mně doneslo, že Klára lítá v průšvihu. O jejím slavném Jardovi (45) se nesly zvěsti, že ji doma bije. Několikrát jsem se snažil s Klárou spojit a ujistit se, že je v pořádku. Nebrala mi telefon a na zprávy nereagovala. Já to bral tak, že mě vážně odstřihla.

A pak, pak přišel den, kdy zazvonila s igelitkou a monoklem u mých dveří. Celá zbídačená se mi vrhla kolem krku a plakala. Možná jsem ji měl vyhodit, ale já cítil potřebu jí pomoci. Vyprávěla mi, co všechno se za ty tři roky stihlo odehrát. „Začátky byly skvělý, Jarda dělal všechno, co mi na očích viděl," spustila.

„Po čase mi ale začal zakazovat chodit ven s přáteliPak mi zakázal volat rodičům a uvěznil mě doma...“ dala se do pláče. Když mi řekla, že pak ji začal bít, pevně jsem ji objal. „Moc mě mrzí, co jsem ti provedla," dodala. Tehdy už jsem věděl, že ji vezmu zpátky. Na nic jsem nečekal a jel sbalit její věci k tomu hajzlovi. Škoda, že jsem se s ním nepotkal, protože by dostal co proto.

Musím ji chránit

Chtěl jsem, aby to někde nahlásila a on byl za domácí násilí potrestán. Klára na to ale chtěla zapomenout. Začali jsme tedy od začátku. Náš byt jsme prodali a odstěhovali se na vesnici. Koupili jsme si malý domeček, na kterém společně pracujeme. Klára se změnila, je docela jiná. Bojí se a já vím, že ji musím chránit.

Uběhl nějaký čas a já jsem strašně rád, že se vrátila. Mrzí mě, co si musela zažít, ale vrátit se to nedá. Dostala druhou šanci a já věřím, že už takovou chybu neudělá. Zažila něco, co si neumím ani představit. Snad už teď ví, co ve mně má. A že i když mám svoje chyby, v životě bych na ni ruku nevztáhl.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články