Valérie (36): Milenec mě donutil k rozvodu. Už dva roky čekám, až udělá to samé

Valérie (36): Milenec mě donutil k rozvodu. Už dva roky čekám, až udělá to samé
Zdroj: Unsplash

V době, kdy manželství paní Valérie procházelo krizí, začala udržovat milenecký vztah s Romanem. Po čase ji přemluvil, aby se rozvedla. Mazal jí med kolem pusy a sliboval, že udělá to samé. Zatímco ona se skutečně rozvedla, Roman oddaluje rozvod už dva roky.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 03. 2023 07:00

Když jsem si našla milence, neměla jsem šajn o tom, jak moc se to celé zvrtne. Roman (45) mě donutil k rozvodu a slíbil, že udělá to samé. Zatímco já se skutečně rozvedla, tak on otálí. Jeho žena záhadně onemocněla a on to uvádí jako důvod, proč od ní nemůže odejít.

Našla jsem si milence

S Romanem jsem si začala před čtyřmi lety. Bylo to v období, kdy jsme s manželem Vaškem (37) zažívali obrovskou manželskou krizi. Denní hádky a výčitky mě zkrátka vehnaly do náručí jiného muže. Roman mi naslouchal, uměl mě utišit a rozveselit. Moje problémy mu nebyly lhostejné a já u něj našla útěchu.

Dlouho jsem si připomínala, že jde jen o milenecky vztah, který nesmí za žádných okolností přerůst v něco víc. Což, jak asi tušíte, nastalo. Začala jsem za Romanem utíkat čím dál tím častěji. S Vaškem jsme pomalu ani nevydrželi v jedné místnosti. I přesto všechno jsem na rozvod nemyslela. S tím přišel až Roman.

Začal na mě naléhat, abych se rozvedla a my dva mohli začít žít normálně. Údajně ho přestalo bavit to věčné schovávání a lhaní. Roman byl stejně jako já v manželském svazku. Tvrdil, že i on se rozvede a my dva začneme od nuly. Sliboval mi toho tolik, že jsem nakonec uvěřila. A Vaškovi jsem řekla, že odcházím.

Sliboval, že se také rozvede

Původně jsem si myslela, že mě ani nebude přemlouvat. A ještě mi sbalí kufry. Vašek mě ale prosil na kolenou a sliboval, že se změní. Prosil o šanci pro naše manželství. Já jsem ale byla pevně rozhodnutá, že odejdu. A tak jsem také učinila. Rozvod proběhl poměrně rychle. Nemáme spolu děti ani velký majetek.

Pronajala jsem si menší byt a vyčkávala na Romanův rozvod. Čekám dodnes. Už jsou to dva roky. Romanova žena Erika záhadně onemocněla a podle jeho slov ji teď nemůže opustit. Co je to za nemoc, tak to vlastně ani nevím. Chvíli má deprese, pak nastoupí panické ataky. Nevyznám se v tom. Myslím si totiž, že pravda je někde jinde.

Roman dostal strach opustit jistotu, kterou má u své ženy. Ke mně si jezdí jen pro sex a milá slova. Na dovolenou jezdí dál s manželkou a dětmi. Vánoce tráví také s nimi, mně pošle balíček s čokoládou. A to je všechno. Pro něj jsem jen milenka.

Udělala jsem chybu

Já už ale vím, že se to nestane. Kdyby to vážně chtěl, už by to přeci udělal. Fackuji se za to, že jsem víc nepřemýšlela. I když jsme se s manželem hodně hádali, pořád se to dalo nějak vyřešit. Třeba zajít do manželské porady. Zvolila jsem tu nejjednodušší cestu. Utekla jsem a problému se nepostavila.

Jestli toho lituji? Ano a hodně. Nicméně, co jsem si nadrobila, to si také sním. Nemíním se ani jednoho z mužů doprošovat. Vašek by mě možná vzal zpátky, ale mohl by mi ještě někdy vůbec věřit? O tom pochybuji. A co se Romana týče, vím, že nikdy nebudeme fungovat jako normální pár. Tak se z toho snažím vykřesat maximum. Kvalitní sex, občas nějaký ten šperk a během toho se zkouším z celé té prohry vzpamatovat a začít znovu. Ale sama…

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články