Aneta (27): Spletla jsem si žárlivost s láskou. Naštěstí jsem z nepovedeného vztahu včas vycouvala

Aneta (27): Spletla jsem si žárlivost s láskou. Naštěstí jsem z nepovedeného vztahu včas vycouvala
Zdroj: Unsplash

Aneta byla pár měsíců ve vztahu, o kterém si myslela, že jí vydrží na celý život. Maxim byl velmi pozorný a dával najevo, jak moc ji miluje. Jenže z lásky se stala chorobná žárlivost, která celý vztah poničila. Špehování a nabourávání soukromí je něco, co Aneta odmítla tolerovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 01. 2023 07:00

Maxim (29) byl někdo! Když se naše pohledy setkaly, mým tělem projelo nebývalé vzrušení. Pocítila jsem něco, co mi bylo doposud neznámé. Přes růžové brýle jsem ale nepoznala, že chodím s chorobným žárlivcem.

Maxim byl velmi pozorný

Na Maximovi mě zaujalo, jak sebevědomě a kultivovaně se choval. Vyzařovalo z něj něco, co jsem u předchozích partnerů hledala jen těžko. Ze začátku vztahu to vypadalo na lásku na celý život. Přítel byl ke mně velmi pozorný. Obden mi nosil květiny, skládal básně, nebo na mě čekal po práci.

Nebylo dne, kdybychom spolu někam nevyrazili. Ať už na diskotéku nebo na dobrou večeři do luxusní restaurace. O našem milování bych mohla psát hodiny. Vždycky si dal záležet, abych si sex maximálně užila. Nevynechal jediný kus mého těla, zlíbal mě úplně všude. Byla jsem prostě v rauši. Kamarádkám jsem se chlubila, že jsem našla toho, o němž ženy mluví jako o tom pravém.

Zhruba po dvou měsících vztahu se malinko změnil. Sotva jsem někam vyrazila s přáteli, vlastně jsem celou dobu visela na telefonu. Maxim mě zpovídal, kde jsem, co dělám, kdo tam je a v kolik přijdu. Když jsem se domů nevrátila ve smluvený čas, přišel si pro mě. Ztropil žárlivou scénu a za ruku mě dotáhl domů.

Přítel mě špehoval

Tam jsme se povětšinou pohádali a on se záhy omlouval. „Mám tě prostě hrozně rád a bál jsem se o tebe," končila pokaždé jeho obhajoba. Místo toho, abych vzala nohy na ramena a našla si normálního chlapa, vždy jsem mu odpustila. Nejednala jsem ani ve chvíli, kdy jsem zjistila, že mi čte zprávy z telefonu a snaží se přihlásit do mé e-mailové schránky.

Opět mě dokázal nějakým zázrakem přesvědčit, že mě má rád a chce mít přehled. Čím víc jsem mu odpouštěla, tím víc si dovoloval. Nikdy nezapomenu na moment, kdy mě špehoval v posilovně. Šly jsme s kamarádkou Terkou cvičit. Už cestou tam jsem měla pocit, že se na mě někdo dívá. Sotva jsme si stouply na běžící pás, ten pocit byl pryč.

Po nějaké době mě kamarádka upozornila, že před posilovnou stojí Maxim. „On tě asi fakt špehuje," zmínila se. Vzteky jsem vyběhla ven a zajímala se, co to má znamenat. Maxim na mě začal hulákat, byl agresivní a nadával mi do nevěrnic. Zřejmě mě viděl, jak se bavím s trenérem. To byla poslední kapka...

Byl to chorobný žárlivec

Najednou jsem se na Maxima dívala jinak. Připadal mi posedlý pocitem, že ho za každým rohem podvádím. Ve vztahu jsem se přestala cítit dobře. Přispěl k tomu i jeho zákaz chodit ven bez něj. On si vážně myslel, že nade mnou může mít nadvládu. I když se o to pokusil, neprošlo mu to. Když jsem si to všechno sečetla, rozešla jsem se s ním.

Klid nebyl hned. Ještě měsíc jsem se potýkala s nepříjemnými hovory, tajným špehováním a výhrůžkami. Zkoušel na mě řeči ve smyslu, že pokud se k němu nevrátím, něco si udělá. Uběhl další měsíc a já vím, že je v pořádku. Ale jen částečně. Má novou oběť, kterou se snaží zmanipulovat. Myslím, že by se ze své chorobné žárlivosti měl jít někam léčit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články