Natálie (25): Můj přítel odmítá používat deodorant, chlap prý má smrdět. Já jsem z něj naměkko, ale okolí pohoršeně krčí nos

Natálie (25): Můj přítel odmítá používat deodorant, chlap prý má smrdět. Já jsem z něj naměkko, ale okolí pohoršeně krčí nos
Zdroj: Freepik

Natálie si neví rady se svým přítelem Filipem, který si myslí, že deodorant je přežitek. Svým způsobem jeho teorii rozumí, ji samotnou Filipova mužná vůně přitahuje. Ale když jdou v létě společně ven, trochu jí vadí reakce okolí.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 02. 07. 2023 10:00

Můj přítel Filip (35) mi hezky voní, jinak bych s ním nebyla. Jenže ani v létě nepoužívá deodorant a já si všímám, že se po něm okolí ohlíží. On ale má na vlastní pach názor, který si nenechá vzít.

Můj přítel mi prostě voní

Seznámili jsme se na jaře a byla z toho okamžitě "láska jako trám". Nemohli jsme ze sebe sundat ruce, cítila jsem se jako omámená. Chlap mi musí vonět a to s Filipem rozhodně platilo. Rád mi to připomíná ve chvíli, kdy ho upozorňuju, že by mohl použít deodorant.

Myslel jsem, že ti voním. Ráda to říkáš,“ namítal. A já můžu jen dodat, že v posteli říkám mnohem víc věcí, které pak neopakuji na ulici. Nastalo totiž léto a mně došlo, že Filip na sebe nešplíchne ani trochu spreje. Tvrdí, že to není zdravé pro tělo. Sprchuje se dvakrát denně a samozřejmě používá mýdlo. Když se ale sejdeme odpoledne po práci, nikdo nejsme úplně svěží.

Upřímně řečeno, voní mi i Filipův pot. Jenže chápu, že to tak nemusí mít naši kamarádi, moje matka anebo cizí lidé v tramvaji. Všimla jsem si, že se nejedna žena zamračeně rozhlíží a hledá zdroj pachu. Moje sestra se mě na rovinu zeptala, jestli bych mohla Filipovi půjčit nějaký antiperspirant.

Spoléhá na svou teorii o feromonech, prý z nichž ženy šílí

Celá nadšená jsem Filipovi donesla striktně přírodní bio tyčinku do podpaží, abych uspokojila jeho péči o zdraví. On se mi ale vysmál, že to na sebe nevezme. Pak mi řekl, že chlap má smrdět a že to ženy přitahuje.

Jsou to právě feromony, do kterých ses sama tak zbláznila," oznámil mi a já si vzpomněla, že vůně pro mě byla hned od začátku dost zásadní. Stejně si ale říkám, že by taková dávka feromonů mohla zůstat v ložnici.

Tak moment, teď už jsi ale samičku na ty svoje skvělé feromony ulovil. Hodláš snad omámit ještě někoho dalšího?" ohradila jsem se žárlivě. I na to měl Filip sebejistou odpověď. Je to jeho značka, hlídá si díky ní teritorium a pokud feromony působí příznivě třeba na prodavačku nebo paní na poště, může se to hodit.

Nemůžu se dočkat podzimu

Chtěla jsem se mu pomstít a tak jsem vyzkoušela jeho metodu. Nemohla jsem však vydržet sama se sebou a Filip si toho navíc ani nevšiml. Je otravné vysvětlovat, že můj přítel smrdí schválně. Pokud se tedy vůbec někdo odváží zeptat. Nedávno jsme chtěli vzít kamarádku autem na chatu, ale ona trvala na tom, že pojede autobusem. Ze slušnosti nebo ze strachu z odéru v autě?

Nezbývá mi než Filipův názor respektovat. Říkám si, že nejhorší bude asi léto, na podzim se snad situace zlepší. Otázka je, jestli mi jednou přestane vonět - to by byl asi jasný konec vztahu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články